Kamenje

Autori i ansambl

Prijevod: Maja Oršić Magdić
Redatelj: Ivica Šimić
Scenografkinja:  Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Hana Letica
Oblikovanje svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja
Glazba: Ivanka Mazurkijević i Stanislav Kovačić
Producentica: Vitomira Lončar
Pomoćnica producentice: Marijana Martelock

Igraju: Marko Hergešić i Filip Lozić / Petar Atanasoski

10 +

Tom Lycos i Stefo Nantsou

Kamenje

Kamenje je doživjelo mnoga uprizorenja i postiglo velik uspjeh u cijelome svijetu zahvaljujući aktualnoj temi, zanimljivoj i napetoj priči koja koristi sve elemente, pa čak i stereotipe filmskih kriminalističkih potraga te društvenoj angažiranosti, modernosti koncepta u kojem se odražava suvremeno gledanje na ulogu kazališta za djecu i mlade, ali i zbog iznimno vješto oblikovanih karaktera koji pružaju fantastične mogućnosti za glumačku igru.

Izvorna inačica teksta nastala je tijekom procesa improvizacija u kojem su autori i glumci australskoga kazališta ZEAL Theatre Company, Tom Lycos i Stefo Nantsou, stvarali  situacije i definirali dijaloge. Budući da je tako stvoren materijal izrazito "glumački", mišljen da se može igrati u različitim prostorima i uvjetima, svaka postava pa tako i naša okrenuta je glumcima i radu s njima na oblikovanja karaktera i na oživljavanju situacija koje plastično dovode na scenu prostore kojima lica prolaze u svojem bijegu i potrazi.

Temeljena na vrhunskoj glumačkoj igri, osvjetljavajući problem koji se događa i u nas, tretiranjem problema s razumijevanjem i simpatijom za mlade, predstava je postala pravi mladenački kazališni hit!


Istraživanje

Pogledajte rezultate istraživanja gospodina Marka Raguža iz Đakova Odnos moralnosti i tolerancije na nasilje potaknuto predstavom "Kamenje" nakon gostovanja u Đakovu.

 

Sponzor:

Sponzori

DOB:
10 +
TRAJANJE:
50 minuta
REDOVNA CIJENA ULAZNICE:

7 EUR (52,74 kuna) u slobodnoj prodaji
6 EUR (45,21 kuna) za grupe od najmanje 20 osoba
(fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kuna)

Predstava gostuje i u školama, moguć dolazak van Zagreba!

Raspored izvedbi