Premijere
4 +
Drago Britvić

"Pričalica priču priča. Priča duga pa vijuga. Skutrilo se večer u svoj kut."

Ovako započinje čarobno putovanje u svijet bajki, kazališta sjena i pravih čarolija u našoj novoj predstavi "Za bajke nema zime" Drage Britvića. 

Dvije Pričopričalice započinju pričanje bajki u jednoj zimskoj večeri. 

No odjednom - pojavljuje se Popravljač Priča koji zahtijeva izmjene! Ne sviđa mu se tužan kraj Djevojčice sa žigicama niti činjenica da Snjeguljica ostavlja 7 patuljaka iza sebe. A što ćemo sa Pepeljugom koja čeka čudo da ode na bal? Nije li zabavnije da uzme stvar u svoje ruke? 

U ovoj posebnoj predstavi publika je unutar scene, dok se radnja odvija okolo i iznad njih!

Dinamična, interaktivna i vizualno nevjerojatna predstava koja će vas iznenaditi, osupnuti i očarati čeka vas od 19. listopada u Maloj sceni, ali i u posebnom - adventskom izdanju!

 

Praizvedba: 09.01.1989.
Reprize
3 +
Kristina Gavran

U našoj predstavi Plačko prolazi kroz nezaboravnu i uzbudljivu avanturu tijekom koje će upoznati profesoricu Suzić, stručnjakinju za plakanje, Krokodila koji će ga naučiti sve o krokodilskim suzama, Mudrog Luka koji kuha varivo s osjećajima te Oblaka koji će ga naučiti o onim najtežim, ali i najvažnijim suzama – suzama tužnicama.

Predstava koja djeci progovara o suzama, emocijama i potiče razvoj emocionalne inteligencije bit će sigurno inspirativna, poučna i zabavna i za djecu i za roditelje.

Praizvedba: 23.10.2020.
3 +
Ivica Šimić - Zvjezdana Ladika

Kako drugačije proslaviti naš veliki trideseti rođendan, nego predstavom s kojom smo i započeli? Iako su Vitomira i Ivica daleko, sigurni smo da će naša "Kraljevna" i s novim, mladim snagama, među kojima je i njihova kći, Buga Marija Šimić, osvojiti srca malih i velikih koji dođu proslaviti s nama!

Praizvedba: 09.09.1996.
4 +
A. de Lestrade / B. Margetić

Operno-lutkarska predstava za djecu (4+) po motivima slikovnice A. de Lestrade

Praizvedba: 02.12.2021.
4 +
Ivana Francišković Olrom

Navodno se Šumek nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. Što mu se dogodilo i zašto je pobjegao daleko od grada saznajte u novoj ekološkoj i inspirativnoj predstavi nastaloj prema jednoj od najljepših hrvatskih slikovnica autorice Ivane Francišković Olrom i ilustratorice Gordane Ivković.

Praizvedba: 23.06.2018.
8 +
Ivana Brlić-Mažuranić

Svima je poznata bajka Ivane Brlić-Mažuranić "Sunce djever i Neva Nevičica". No ovakvu verziju ove bajke još zasigurno niste vidjeli. 

Uz čudesnu glazbu našeg fantastičnog pijanista Mateja Meštrovića, nesvakidašnje rekvizite i fantastičan ambijent koji pruža Muzej grada Zagreba, svima dobro poznata priča pretvorit će se u uzbudljivu, napetu avanturu u koji gledatelj ima priliku biti junak/junakinja i sudjelovati u radnji.

Našu ćete Nevu, koju priča Buga Marija Šimić, slušati bez daha, nasmijat će vas, uzbuditi, a vjerujemo i promijeniti pogled na čitanje priča. 

Predstava se izvodi i u Maloj sceni i u Muzeju grada Zagreba s kojim je moguće dogovoriti i razgled Muzeja uz predstavu!

Praizvedba: 15.11.2020.