Ivanka Mazurkijević
Ivanka Mazurkijević

Svjetska putnica raznih želja i afiniteta rodila se (znakovito) na tromeđi Austrije, Njemačke i Švicarske dan poslije Sv. Nikole, uoči Perl Harboura, dan poslije odlaska jednog od najvećih glazbenika Johna Lennona. Ljepota prirode, okruženost planinama i šarenim kravicama kasnije me čini velikim ekspertom za glazbenu podlogu KRAVE RUŽICE.

Kao umišljeni svjetski putnik vidjela sam trećinu svijeta, teško studirala duži niz godina jer me uvijek vukao zvuk lokomotive, parobroda ili dugo u popodne spavala. To su samo neki od razloga zašto volim najrazličitije stilove glazbe i biram zanimanja koja se odvijaju popodne i navečer.

U Berlinu otkrivam svoje glasovne mogućnosti na lošim razglasima autorskog HC/Ska benda "El Pero Andaluz" i po divljanju rata u Hrvatskoj činim obrnutu stvar i vraćam se u Zagreb studirati. Pod zvukom sirena u podrumu Filozofskog u Zagrebu pod autorskim vodstvom Javora Jeića nastaje "Stampedo" trendovski neposlušan, tekstualno eskapistican no nadasve veseo bend. Od tad do vječnosti zaražena sam sudjelovanjem, pjevanjem, lošim sviranjem bilo gdje, bilo kud gdje bilo što ima neku ljubavnu vezu s glazbom.

Naravno o ukusima se ne raspravlja no moram reći da je moj ukus u glazbi nevjerojatno širok, a s druge strane prilično krut. Ako mi se čini da se ljudi bave glazbom iz interesa moj interes naglo kopni kao kuglica sladoleda na vrućem limenom krovu.

PS Ivanka, zajedno sa Stanislavom Kovačićem u Maloj sceni radi glazbu za predstavu "Kamenje".