Priča o svjetlu

Autori i ansambl

Redatelj: Ivica Šimić

Dramaturginja: Vedrana Klepica

Oblikovanje svjetla: Željka Fabijanić

Scenografkinja: Dinka Jeričević

Kostimografkinja i oblikovanje kutija: Hana Letica

Oblikovanje figura: Dunja Niemčić

Oslikavanje scenografije: Petra Held

Likovno oblikovanje: Ivica Šimić

Fotografkinja: Ana Šesto

Producentica: Vitomira Lončar

Marketing i PR: Daniela Kos

 

Priču priča: Danijel Radečić / Ivica Šimić

1,5 +

Ivica Šimić

Priča o svjetlu

Nakon Priče o oblaku i Priče o kotaču, Mala scena pripremila je i treću priču u ciklusu predstava za najmanju publiku, onu od 1,5 godina naviše: Priču o svjetlu. Ivica Šimić predstavom produbljuje svoje istraživanje mogućnosti komunikacije s najmanjom publikom.

Svjetlost je, kao i gravitacija (kojom smo se bavili u našim slavnim Padobrancima), posvuda oko nas. Pa čak i onda kad padne mrak, svjetlost je s nama: mrak ne postoji, već samo nedostatak svjetla zamračuje nam vidik. Izvori su svjetlosti svuda oko nas - od prirodnih izvora: Sunca, Mjeseca, zvijezda, ali i vatre, krijesnica, sve do umjetnih svjetiljaka, žarulja, baterija, reflektora, itd.

Svjetlost stvara nebrojene čudesne učinke kojima se uistinu može zainteresirati i ono najmanje dijete i pružiti mu nezaboravan vizualni užitak prave čarolije. No, dualizam svjetlost - mrak pruža i mogućnost razmišljanja o unutarnjim, duhovnim svjetlima koja nas prožimaju, o dobru i zlu, o prosvjetljenju i spoznajama koje poput zvijezda u nama pokazuju put kojim se svako dijete, a i mi odrasli krećemo. Ta ogromna tema, naizgled prevelika za malenu djecu koja još ne poznaju ni osnovne oblike, a kamoli metafiziku života, velika je prilika za istraživanja mogućnosti komunikacije s djecom putem niza simbola i vizualnih senzacija te unutarnjih poticaja.

Predstava je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

Fotografije predstave Priča o svjetlu autorice Ane Šesto pohvaljene su na manifestaciji Photodays 2011.

DOB:
1,5 +
TRAJANJE:
35 minuta
REDOVNA CIJENA ULAZNICE:

7 EUR u slobodnoj prodaji
6 EUR za grupe od najmanje 20 osoba

Predstava gostuje u vrtićima, moguć dolazak i van Zagreba!

Raspored izvedbi