Danijel Radečić
Danijel Radečić

Danijel Radečić rođen je 1979. godine u Karlovcu. Prije upisa na Akademiju dramske umjetnosti sudjelovao je, od 1992. do 1998. godine, u radu Dramskog studija Zorin dom.

Za vrijeme studija igrao je u predstavi Class Enemy te ostvario manje uloge u predstavama Četvrta sestra, Zaštićena zona, Posjet stare dame.
Nakon završetka studija, u sezoni 2002./2003. ostvario zapažene uloge u U očekivanju Godota (Karlovac), Norveška danas (Požega) i Nevjesta od vjetra (HNK Zagreb). U Kazališnoj družini KUFER igrao u predstavi U noći K. Š. Gjalskog.

Snimio je nekoliko radio drama, vodio dječju emisiju na HRT-u, sinkronizirao mnoge animirane serije i filmove, a također je i igrao je u raznim hrvatskim serijama i filmovima.

2003-član HDDU
2004/2005 dramski voditelj u Dramskom studiju Zorin dom
2006-2008 član ansambla GK Trešnja
2009-član HZSU
2010- voditelj dramskih radionica u GK Trešnja

Nagrade:
2005. Najbolje glumačko ostvarenje za mušku ulogu (susret HC ASSITEJ) u predstavi Arapska noć (Virovitica/Požega).
2015. Zlatna Žar Ptica za najbolju mušku uloguv (Naj, naj, naj festival) u predstavi Moja obitelj i jedan jež (Kazalište Smješko)
2015. Nagrada “Nevenka Filipović” za najbolju ulogu u predstavama za djecu i mlade (Festival glumca) u predstavi Moja obitelj i jedan jež (Kazalište Smješko).

U Maloj sceni igrao je u predstavama HENRIK V Ignacea Cornelissena, CYRANO Joa Roetsaa, SUPERSPASITELJICAMA! Pascalea Platela, a suradnju nastavlja PRIČOM O SVJETLU Ivice Šimića!