22.01.2023.
Rusalka - priča o svim našim vješticama
Rusalka - priča o svim našim vješticama

Znate onu jednu "vješticu” koju svi imamo u životu? Znam da znate. Znam da vam se sad pojavila jasna slika u glavi te jedne osobe.

Ona koja kao da vas je tukla štapom po glavi. Ona koja vam je stalno ponavljala da ne možete, ne smijete, da ste ovakvi ili onakvi, uvjeravala vas da ne vrijedite, ubijala vaše snove, želje ili "samo" - uništavala sliku o samome sebi.

Imamo je svi. Ali mislimo da svi pretjeruju u svojim pričama. Ali nama je naša stvarna. I satire nas. Ostane ožiljak od te osobe čak i kad se uspijete odmaknuti. Kad odrastate i racionalno možete objasniti njeno ponašanje.

A sad zamislite da imate 16,17 godina. Sjetite se. Kad vjerujete da vas nitko ne razumije. Kad nema šanse da cete reći svojima sto se dogada, a s prijateljima ćete vjerojatno sve skupa trivijalizirati. A unutra? Unutra nastaju rane. A ti trpiš i vjeruješ da si problem - ti. I šutiš i pokoravaš se i napraviš sve samo da - pripadaš. Da budeš "dovoljno dobra".

O tome je Rusalka. Nije Rusalka neka daleka, nepoznata priča. Rusalka je upravo o ovome. A za cilj ima da na kraju predstave svatko izađe i kaže - dovoljno sam dobra. Mogu. I barem malo, možda samo duboko u podsvijesti, krene malo više cijeniti sebe, malo manje prihvaća baš svačije mišljenje, malo manje se pokoravati, a više stajati iskreno i mirno u svojoj istini.

Ne biste li to htjeli za sebe? Ne biste li to htjeli za svoje dijete?
Dođite na Rusalku sa svojim tinejdžerom, ali i sa svojim unutarnjim djetetom.


sve novosti

 

Danas na programu