Novosti

21.02.2024

Novi tjedan u Maloj sceni!

"Hvala na gostoprimstvu" , napisala mi je jedna draga gospođa nakon prvog posjeta k nama sa svojom nećakinjom.
Dirnulo me to.
Jer kazalište jest dom.
Dom mašte, dom igre, dom sanjanja i sanjarenja.
Mjesto koje je sigurno kao dom.
Odmor, sklonište, igralište, utjeha, odskočna daska.
Sve je to dom i sve je to kazalište.
Moja je želja da kad dolazite u Malu scenu zaista imate osjećaj da dolazite nekome u goste. Nekome tko jedva čeka podijeliti s vama svoj dom i sve što sadrži.
I da se zaista - osjećate kao kod kuće.
U takvo kazalište vjerujem. Takvo kazalište zajedno gradimo.
Dođite nam u goste, obećavamo odličan provod i sve ono lijepo što možete zamisliti kad čujete riječ - dom.
Već ovaj vikend u Maloj sceni čekaju te:
Priča o svjetlu (1,5+)
Kamenje (10+)
Kraljevna na zrnu graška (3+)
09.01.2024

Nove izvedbe predstave "Ninabu"

Ninabu je sigurno mjesto za bivanje u trenutku.
Ninabu je poseban.
Ninabu je običan i u tome je poseban.
Ninabu otkriva ono najmoćnije u nama.

Ninabu je multisenzorna plesna predstava za bebe od 3 do 18 mjeseci i njihove roditelje, a nastaje u koprodukciji Umjetničke organizacije Shooma i Kazališta Mala Scena.

 

Nove izvedbe u siječnju su na rasporedu, ulaznice nestaju brzo, kupite ih OVDJE

29.12.2023

Sretni blagdani!

Sretan i blagoslovljen Božić i sve najbolje u novoj godini žele Vam vaši Maloscenci!

 

Hvala na predivnoj godini i veselimo se svemu što dolazi!

26.10.2023

Premijera predstave "Za bajke nema zime"!

S veseljem najavljujemo premijeru predstave Drage Britvića "Za bajke nema zime", a u režiji Tončice Knez. Premijera će se održati 26.10. u 18 sati! 

 

02.10.2023

Listopad s Malom scenom

Ovaj listopad Vas očekuje veliki broj izvedbi diljem Hrvatske, ali i kod nas doma!

Subotom u 10 i 11:30 te nedjeljom u 11:00 čekaju Vas izvedbe za bebe od 18 mjeseci naviše, subotom u 18:00 izvedbe za tinejdžere, a nedjeljom u 17:00 predstave za djecu!

Također nas očekuje i premijera nove predstave 22. listopada - Za bajke nema zime oborit će Vas s nogu!

15.06.2023

Znamo što raditi s djecom preko ljeta u Zagrebu!

Dugo toplo ljeto s djecom u gradu odsad zvuči - zabavnije i opuštenije nego ikada prije.

U Kazalištu Mala scena, nakon višegodišnjeg iskustva i prepoznavanja potrebe roditelja koji s djecom ostaju, bez vrtića i škole, u gradu - odlučili smo prirediti Kazališni dnevni boravak!

Riječ je o nizu radionica te opcijom cjelodnevnog boravka, nalik kampu, koji će djeci omogućiti druženje, zabavu, socijalizaciju i dašak kulture preko ljeta u Zagrebu. I sve to održat će se unutar i u organizaciji Kazališta Mala scena, mjesta gdje su djeca voljena već više od 33 godine. 

 PRIJAVITE SE OVDJE

 

04.06.2023

Buga Marija Šimić osvojila nagradu za najbolju glumicu na Međunarodnom festivalu kazališta u Prištini

Od 21. do 28. svibnja  u Prištini održavao se Međunarodni festIval kazališta koji iz godine u godinu privlači najtalentiranija kazališna imena iz Europe i svijeta. Na festivalu se, od izvedbi na hrvatskom jeziku, izvodila samo Rusalka, posljednja hit predstava s dasaka Kazališta Mala scena. Izvedba je bila jedna, ali čini se - vrijedna jer je Buga Marija Šimić, producentica i glavna glumica u predstavi, sinoć dobila nagradu za najbolju glumicu prestižnog festivala. 

13.03.2023

Večer šansone u Maloj sceni

Kao i prijašnjih godina Prokultura se pridružila manifestaciji obilježavanja Dana Frankofonije u Hrvatskoj. Bogati program ožujka započinjemo u Zagrebu koncertom dvoje pobjednika Večeri šansone, za brojne pratitelje medu najljepšim glasovima Prijatelja šansone: Tajane Pavičević, jedne od prvih pobjednica te Lovrom Rimcem, mladim studentom glume i pjevanja.

29.01.2023

West End Summer School

Sunčana vura i Kazalište Mala scena vam predstavljaju WEST END SUMMER SCHOOL, sedmodnevni tečaj glume, plesa i pjevanja u srcu Londona koji vode vrhunski profesionalci struke i zvijezde glumačkog svijeta!

22.01.2023

Rusalka - priča o svim našim vješticama

Znate onu jednu "vješticu” koju svi imamo u životu? Znam da znate. Znam da vam se sad pojavila jasna slika u glavi te jedne osobe.

Ona koja kao da vas je tukla štapom po glavi. Ona koja vam je stalno ponavljala da ne možete, ne smijete, da ste ovakvi ili onakvi, uvjeravala vas da ne vrijedite, ubijala vaše snove, želje ili "samo" - uništavala sliku o samome sebi.

18.01.2023

Sunce Djever i Neva Nevičica - čarolija publike

Napisala mi je jedna žena nedavno nakon predstave - hvala na čaroliji koji ste nam dali.
Ali vidite - čarolija kazališta ne postoji bez - vas. Mi možemo napraviti najgrandiozniju scenografiju, najdivniju glazbu, imati sve efekte ovog svijeta - ako nemamo vas - nemamo ništa.

08.01.2023

Obavijest o cijenama

Draga publiko, 

svi smo svjesni svjetskih događanja koji utječu i na stanje u Hrvatskoj. Posljednjih godinu dana trudili smo se održati cijenu ulaznica, no zbog kontinuiranog povećanja troškova morat ćemo nažalost od 1. veljače podići cijenu ulaznica.

Nova cijena ulaznica za javnost je 7 eura, a za grupe veće od 20 osoba 6 eura.

Hvala vam na razumijevanju i veselimo se svim budućim kazališnim avanturama!

Vaša Mala scena

12.05.2022

Dvije nagrade za "Veliku tvornicu riječi"

Prošloga tjedna sudjelovali smo na 8. izdanju FEDU Festivala koji se održava diljem Bosne i Hercegovine sa našom trilogijom "Velika tvornica riječi"!

Osim što smo se vratili punog srca jer smo igrali za više od 900 djece u Kulturnom centru Kakanj, vratili smo se i s nagradama!

Morana Dolenc dobila je nagradu za najbolju režiju dok su Josipa Bilić i Buga Marija Šimić podijelile nagradu za najbolju žensku ulogu!

Jako smo sretni, ponosni i zahvalni. Hvala divnim domaćinima i cijelom timu predstave! Veselimo se svemu što nas još sa našom Tvornicom čeka!

15.09.2021

Bugi Mariji Šimić nagrada "Nevenka Filipović" na 28. Festivalu glumca!

"Glumačkom hrabrošću kojom vodi predstavu uključujući sve elemente glumačkog zanata donijela je sjajnu interpretaciju više likova. Vrlo promišljeno, koristeći svoje talente u mudro postavljenoj režiji, Buga je ispunila sav prostor igre na dramski zanimljiv i pitak način."

Ovim riječima žiri 28. Festivala glumca obrazložio je nagradu "Nevenka Filipović" za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade.

27.08.2021

Pa imamo kazalište!

Povratak. Ili ponovni početak?

Nije nas bilo neko vrijeme ovdje. Radili smo tijekom ljeta, imali predstave, ali nekako sam se ušutila. Nisam vas ni pozdravila prije ljeta, zaželjela lijep odmor. Meni je ljeto proletjelo. Nadam se da ste vi uživali, odmorili se barem malo.

Tijekom cijelog ljeta, kuham ovu objavu. Kako krenuti u ovu sezonu? Ima li smisla najavljivati vam sve što mi se kuha u glavi, što želim podijeliti s vama samo da bi vam opet rekla - nažalost moramo odgoditi. Hoće li biti nove sezone? Kako ćemo raditi, hoćemo li, u kojim uvjetima i po kojim pravilima? Što? Zašto?

02.06.2021

Mala scena dolazi k Vama!

"Nisam sve razumio, ali je bilo super!" rekao je jedan dječak nakon izvedbe Neve Nevičice neki dan, nakon što mi je zapljeskao u hodniku, nakon što je "službeni" aplauz već završio. Čovjek bi pomislio da ću se osjećati malo poraženo zbog "nerazumijevanja". Ali, ne. Dapače.

Ako nešto ne razumijemo na svjesnoj razini, znači li to da ne razumijemo uopće? Ili postoji mogućnost da su u našoj podsvjesti upisani simboli, arhetipovi, neka vrsta pra-znanja koje razumijemo bez da znamo da razumijemo? Dokazano - postoji. Nije li ponekad dovoljno - osjećati? Biti dotaknut? Povezan?

Stranica
  1. 1
  2. 2

Danas na programu