Novosti

15.06.2023

Znamo što raditi s djecom preko ljeta u Zagrebu!

Dugo toplo ljeto s djecom u gradu odsad zvuči - zabavnije i opuštenije nego ikada prije.

U Kazalištu Mala scena, nakon višegodišnjeg iskustva i prepoznavanja potrebe roditelja koji s djecom ostaju, bez vrtića i škole, u gradu - odlučili smo prirediti Kazališni dnevni boravak!

Riječ je o nizu radionica te opcijom cjelodnevnog boravka, nalik kampu, koji će djeci omogućiti druženje, zabavu, socijalizaciju i dašak kulture preko ljeta u Zagrebu. I sve to održat će se unutar i u organizaciji Kazališta Mala scena, mjesta gdje su djeca voljena već više od 33 godine. 

 PRIJAVITE SE OVDJE

 

04.06.2023

Buga Marija Šimić osvojila nagradu za najbolju glumicu na Međunarodnom festivalu kazališta u Prištini

Od 21. do 28. svibnja  u Prištini održavao se Međunarodni festIval kazališta koji iz godine u godinu privlači najtalentiranija kazališna imena iz Europe i svijeta. Na festivalu se, od izvedbi na hrvatskom jeziku, izvodila samo Rusalka, posljednja hit predstava s dasaka Kazališta Mala scena. Izvedba je bila jedna, ali čini se - vrijedna jer je Buga Marija Šimić, producentica i glavna glumica u predstavi, sinoć dobila nagradu za najbolju glumicu prestižnog festivala. 

13.03.2023

Večer šansone u Maloj sceni

Kao i prijašnjih godina Prokultura se pridružila manifestaciji obilježavanja Dana Frankofonije u Hrvatskoj. Bogati program ožujka započinjemo u Zagrebu koncertom dvoje pobjednika Večeri šansone, za brojne pratitelje medu najljepšim glasovima Prijatelja šansone: Tajane Pavičević, jedne od prvih pobjednica te Lovrom Rimcem, mladim studentom glume i pjevanja.

29.01.2023

West End Summer School

Sunčana vura i Kazalište Mala scena vam predstavljaju WEST END SUMMER SCHOOL, sedmodnevni tečaj glume, plesa i pjevanja u srcu Londona koji vode vrhunski profesionalci struke i zvijezde glumačkog svijeta!

22.01.2023

Rusalka - priča o svim našim vješticama

Znate onu jednu "vješticu” koju svi imamo u životu? Znam da znate. Znam da vam se sad pojavila jasna slika u glavi te jedne osobe.

Ona koja kao da vas je tukla štapom po glavi. Ona koja vam je stalno ponavljala da ne možete, ne smijete, da ste ovakvi ili onakvi, uvjeravala vas da ne vrijedite, ubijala vaše snove, želje ili "samo" - uništavala sliku o samome sebi.

18.01.2023

Sunce Djever i Neva Nevičica - čarolija publike

Napisala mi je jedna žena nedavno nakon predstave - hvala na čaroliji koji ste nam dali.
Ali vidite - čarolija kazališta ne postoji bez - vas. Mi možemo napraviti najgrandiozniju scenografiju, najdivniju glazbu, imati sve efekte ovog svijeta - ako nemamo vas - nemamo ništa.

08.01.2023

Obavijest o cijenama

Draga publiko, 

svi smo svjesni svjetskih događanja koji utječu i na stanje u Hrvatskoj. Posljednjih godinu dana trudili smo se održati cijenu ulaznica, no zbog kontinuiranog povećanja troškova morat ćemo nažalost od 1. veljače podići cijenu ulaznica.

Nova cijena ulaznica za javnost je 7 eura, a za grupe veće od 20 osoba 6 eura.

Hvala vam na razumijevanju i veselimo se svim budućim kazališnim avanturama!

Vaša Mala scena

12.05.2022

Dvije nagrade za "Veliku tvornicu riječi"

Prošloga tjedna sudjelovali smo na 8. izdanju FEDU Festivala koji se održava diljem Bosne i Hercegovine sa našom trilogijom "Velika tvornica riječi"!

Osim što smo se vratili punog srca jer smo igrali za više od 900 djece u Kulturnom centru Kakanj, vratili smo se i s nagradama!

Morana Dolenc dobila je nagradu za najbolju režiju dok su Josipa Bilić i Buga Marija Šimić podijelile nagradu za najbolju žensku ulogu!

Jako smo sretni, ponosni i zahvalni. Hvala divnim domaćinima i cijelom timu predstave! Veselimo se svemu što nas još sa našom Tvornicom čeka!

15.09.2021

Bugi Mariji Šimić nagrada "Nevenka Filipović" na 28. Festivalu glumca!

"Glumačkom hrabrošću kojom vodi predstavu uključujući sve elemente glumačkog zanata donijela je sjajnu interpretaciju više likova. Vrlo promišljeno, koristeći svoje talente u mudro postavljenoj režiji, Buga je ispunila sav prostor igre na dramski zanimljiv i pitak način."

Ovim riječima žiri 28. Festivala glumca obrazložio je nagradu "Nevenka Filipović" za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade.

27.08.2021

Pa imamo kazalište!

Povratak. Ili ponovni početak?

Nije nas bilo neko vrijeme ovdje. Radili smo tijekom ljeta, imali predstave, ali nekako sam se ušutila. Nisam vas ni pozdravila prije ljeta, zaželjela lijep odmor. Meni je ljeto proletjelo. Nadam se da ste vi uživali, odmorili se barem malo.

Tijekom cijelog ljeta, kuham ovu objavu. Kako krenuti u ovu sezonu? Ima li smisla najavljivati vam sve što mi se kuha u glavi, što želim podijeliti s vama samo da bi vam opet rekla - nažalost moramo odgoditi. Hoće li biti nove sezone? Kako ćemo raditi, hoćemo li, u kojim uvjetima i po kojim pravilima? Što? Zašto?

02.06.2021

Mala scena dolazi k Vama!

"Nisam sve razumio, ali je bilo super!" rekao je jedan dječak nakon izvedbe Neve Nevičice neki dan, nakon što mi je zapljeskao u hodniku, nakon što je "službeni" aplauz već završio. Čovjek bi pomislio da ću se osjećati malo poraženo zbog "nerazumijevanja". Ali, ne. Dapače.

Ako nešto ne razumijemo na svjesnoj razini, znači li to da ne razumijemo uopće? Ili postoji mogućnost da su u našoj podsvjesti upisani simboli, arhetipovi, neka vrsta pra-znanja koje razumijemo bez da znamo da razumijemo? Dokazano - postoji. Nije li ponekad dovoljno - osjećati? Biti dotaknut? Povezan?

18.05.2021

Priča o oblaku uživo i Neva "online"!

"Svaki put kad ih vidim cujem samo "Apćihaaaaaaa" 🥰" Ova poruka stigla mi je u inboks kad sam neki dan objavila story prije izvedbe predstave "Kraljevna na zrnu graška". Još nekoliko puta tijekom tjedna imala sam "malo mi se rastopilo srce" trenutak jer smo objavili audiciju za našu novu predstavu i dobila sam puno motivacijskih pisama glumaca u kojima su spominjali Malu scenu kao prvo mjesto susreta s kazalištem uopće. Kao ono mjesto koje je pokrenulo ljubav koja živi i dalje.

14.05.2021

Nagrada za Nevu Nevičicu i Priča o kotaču online!

Čini se da će vikend biti tmuran i kišovit, ali ne mora biti i nujan! Uživajte uz predstavu, otputujte daleko od sivila i ispunite si subotnje jutro smijehom, iznenađenjima i otkrivanjem čuda koje jest - kotač uz našu predstavu "Priča o kotaču" u izvedbi Buge Marije Šimić. Sva mjesta u kazalištu su rasprodana, ali to vas ne treba spriječiti! Možete uživati u kazalištu u pidžami, napravite kazalište kod kuće i gledajte predstavu online!

07.05.2020

"Pale sam na svijetu" na zahtjev!

Predstava Pale sam na svijetu, namijenjena djeci od 3 do 10 godina, koju je Ivica Šimić premijerno odigrao još u rujnu 1986. godine, bit će prikazana ove subote, 9. svibnja, na našoj Vimeo stranici u okviru inicijative "Mala scena online".

Stranica
  1. 1
  2. 2

Danas na programu