02.06.2021.
Ovaj tjedan - "Priča o svjetlu" za bebe i "Neva Nevičica" na engleskom!
Ovaj tjedan - "Priča o svjetlu" za bebe i "Neva Nevičica" na engleskom!

Neki dan pitali su me kolege mogu li gostovati sa svojom predstavom kod nas. Pogledala sam njihove fotografije i odmah shvatila da nema šanse da sve što oni imaju na sceni stane k nama. I zaboli te malo. Nekad mislim kako bi bilo divno da imamo više mjesta. Više novaca za kulise, projektore, lasere, dim, orkestar. Više.

A onda pogledam fotografije naših predstava. Sjetim se suza koje su mi tekle niz lice kad sam prvi puta gledala "Huligana". Onog nekog posebnog osjećaja u želucu nakon "Kamenja". Smijeha i topline oko srca kad sam gledala "Priču o svjetlu". Tišine u kojoj se samo čulo "ovo nije obično, ovo je čarolija" iz usta trogodišnjaka kad sam igrala "Priču o oblaku". Uzbuđenja svaki put kad glumim borbu velike vojske i Oleha Bana iz "Sunce djever i Neva Nevičica" na baš ovom stolčiću sa slike.

Pa shvatim. Ne trebaju nam nikakve kulise niti svjetla niti laseri. Treba nam ta vjera i ljubav koju živimo. Sve kulise ovog svijeta ne mogu pomoći ako nema igre i ako ona ne proizlazi iz posvete vama. Ako je neiskrena i bez iskre. Ako zanemaruje vas kao suigrače. Partnere u igri. Jer onda zajedno možemo napraviti da stolčić postane bojno polje, da dvije svijeće postanu živa priča o ljubavi, da udarac o boksačku vreću zaboli više nego udarac u želudac. Jer onda je sve moguće. Jer je tek onda kazalište živo u svoj svojoj punini. Sve ostalo je samo - predstavljanje.

Hvala Vam što ste naši suigrači, našim glumcima i našoj publici - što zbog vas ne trebamo velike kulise ni lasere ni dim.

U utorak, 25. svibnja u 10 sati ovaj opet će brašno postati bojno polje u predstavi "Sunce djever i Neva Nevičica" i to na engleskom!
A u subotu, 29.5. možete pogledati divnu "Priču o svjetlu" za bebe od 18 mjeseci, ispunit će vas i cijelu obitelj svim mogućim efektima! Priča o svjetlu bit će dostupna i za gledanje online!

Veselimo se kreirati čaroliju s vama!

Vaša,
Buga i maloscenci


sve novosti

 

Danas na programu