15.09.2021.
Bugi Mariji Šimić nagrada "Nevenka Filipović" na 28. Festivalu glumca!
Bugi Mariji Šimić nagrada "Nevenka Filipović" na 28. Festivalu glumca!

"Glumačkom hrabrošću kojom vodi predstavu uključujući sve elemente glumačkog zanata donijela je sjajnu interpretaciju više likova. Vrlo promišljeno, koristeći svoje talente u mudro postavljenoj režiji, Buga je ispunila sav prostor igre na dramski zanimljiv i pitak način."

Ovim riječima žiri 28. Festivala glumca obrazložio je nagradu "Nevenka Filipović" za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade.

Prvi se uvijek pamte. Ovu nagradu kao prvu nagradu u Hrvatskoj kao glumici u mom profesionalnom životu ću posebno nositi u srcu. Jer je za predstavu koja je nastala u nemogućim uvjetima. Režirana preko zooma, zamišljena na terasi moje none jednog ljetnog popodneva, a izrasla iz onog što sam naučila od vas i sa vama. Naše publike.

Jer sve je krenulo sa pričanjem priča online. I vašom reakcijom na to. To je ono što je pokrenulo višesatni razgovor, ako ne i višednevni u našoj obitelji - kako to što smo započeli online prevesti na pozornicu. Zaboraviti na sve vizualno i posvetiti se riječima. Nastaviti pričanje priča u kontekstu kazališta. "Sunce djever i Neva Nevičica" nastala je inspirirana vama. Vođena svime što sam uz, sa i zbog vas naučila. I hvala vam na ovom daru. Na reakcijama i porukama nakon predstave. Na tome što ste tu i što mogu rasti s vama u svim smjerovima.

Ova predstava posveta je suživotu nas i vas i onom što kreiramo na svakoj izvedbi. Jer samo uz pomoć vas, publike, brašno može postati snijeg, a tijesto - bojno polje.

Hvala vam. Sretna sam, a bit ću još sretnija kad ću moći podijeliti ovu predstavu opet i opet i opet sa svima vama.

Veselimo vam se i hvala vam.

Vaša, 
Buga


sve novosti

 

Danas na programu