18.05.2021.
Priča o oblaku uživo i Neva "online"!
Priča o oblaku uživo i Neva "online"!

"Svaki put kad ih vidim cujem samo "Apćihaaaaaaa" 🥰" Ova poruka stigla mi je u inboks kad sam neki dan objavila story prije izvedbe predstave "Kraljevna na zrnu graška". Još nekoliko puta tijekom tjedna imala sam "malo mi se rastopilo srce" trenutak jer smo objavili audiciju za našu novu predstavu i dobila sam puno motivacijskih pisama glumaca u kojima su spominjali Malu scenu kao prvo mjesto susreta s kazalištem uopće. Kao ono mjesto koje je pokrenulo ljubav koja živi i dalje.

Prije svakog izlaska na scenu trudim sama sebe podsjetiti koliko ovaj posao može ostaviti utisak. Koliko svaka izvedba, makar nama bila 300ta je djeci u gledalištu možda - prva u životu. Zato sam počela prije izvedbi pitati publiku - kome je danas prvi puta u kazalištu? Da ne zaboravim. Da osvijestim tu ogromnu odgovornost koju nosim. "Neš ti odgovornosti glumit neku predstavu za djecu" pomislio bi čovjek, zar ne? Samo znate u čemu je problem? U tome što sam se toliko puta susrela s dokazima da djeca zapamte puno više nego što ikada možemo misliti. Da im iskustva poput onih kazališnih ostaju duboko zapisana, nekad i "samo" u podsvijesti i nose ih sa sobom cijeli život.

Da su uspomene poput "apćiha" urezane upravo zbog posebnosti, ljepote, energije, specifičnosti kazališnog iskustva. Jer takva vrsta igre nosi jedan poseban emotivni naboj. Jednu energiju koja je toliko snažna da ostaje utisnuta u naše biće. Pretjerujem? Možda. Ali što ako ne? Što ako kazališno iskustvo može obogatiti život Vašeg djeteta, ali i Vas, na načine na koje niste mogli ni zamisliti? Stvoriti uspomene koje ćete čuvati uvijek? Ako mi ne vjerujete izazivam Vas da dođete. Dovedite svoju djecu i vidite na svoje oči. A znam da ćete vidjeti jer sam vidjela ja. Stotinama puta. A ako mi vjerujete - jedva čekam vidjeti vas opet!

Imate za to dvije prilike!

Ove subote, 22. svibnja otvorili smo još jedan termin za izvedbu predstave "Priča o oblaku" u 11:30 s obzirom da za onu u 10 više nema mjesta (to je uvijek posebna sreća, hvala Vam na tome!).

Ako ne možete doći u kazalište, možete gledati predstavu i online! Prijaviti se možete ovdje: https://forms.gle/ZpKVSD4SdJXVpcbj8
Za sve one starije, možete pogledati našu najnoviju predstavu "Sunce djever i Neva Nevičica" virtualno u sklopu Malog festivala! Također, puno bi nam značilo i da glasate za nas za nagradu publike u sklopu istog festivala! Sve informacije i predstavu možete pronaći ovdje. Vidimo se! Aaaaapćiha!

Vaša,
Buga


sve novosti

 

Danas na programu