23.04.2020.
Darujemo vam besplatnu izvedbu predstave "Momci na brod"!
Darujemo vam besplatnu izvedbu predstave "Momci na brod"!

Ovoga tjedna donosimo vam pravu poslasticu - besplatnu snimku operete Momci na brod koju ćete moći pogledati na našem YouTube kanalu od petka, 24. travnja u 18 sati.

Premijera predstave Momci na brod održana je 16. prosinca 2014. godine u kazalištu Mala scena povodom 100. obljetnice smrti Ivana pl. Zajca.

Ova iznimna produkcija nastala je u suradnji Male scene i Muzičke akademije u Zagrebu. Libreto je obradio Vladan Švancov, a režiju potpisuje Snježana Banović. Velikim orkestrom Muzičke akademije na premijernoj izvedbi dirigirao je mo. Zoran Juranić, a mladi dirigent Davor Kelić za ovu je produkciju dobio Rektorovu nagradu 2015. godine. Glavne uloge u izvedbi koju ćemo prikazati pjevaju mladi pjevači Maja Mužar, Ivan Šimatović, Josip Čajko, Paulina Đapo, Stefano Surian, Karla Ledić i drugi, a u glumačkim dijelovima oduševit će vas glumci Marko Hergešić i Frana Marija Vranković.

Radnja operete Momci na brod smještena je u luku maloga grada, gdje mornari s privezanog ratnog broda, dobivaju dopuštenje za izlazak pod nadzorom budnog oka hvalisavoga lučkog kapetana Trifuna. Jedan od kadeta, Marko, zaljubio se u lijepu Emu, kćer učitelja, meštra Fabijana, koji ne daje pristanak za njihovo vjenčanje dok Marko ne postane časnik. Nakon brojnih peripetija sve dođe sretnome kraju, a momci se ukrcavaju na brod i isplovljavaju.

Snimka predstave bit će dostupna do petka, 1. svibnja.

Uživajte u predstavi i javite nam dojmove!


sve novosti

 

Danas na programu