Projekt će se održati u 4 faze:

1. Radionica odabira 
2. Umjetničko/kreativne radionice
3. Produkcija kazališne predstave 
4. Premijera kazališne predstave u kazalištu Mala scena

Radionica odabira

radionice odabiraRadionica odabira zamišljena je kao uvod u dva područja projekta – likovno i dramsko.

Održat će se kroz dva vikenda u Pakracu, 26. i 27. 9. i 10. lipnja te 25. i 29. rujna 2018.a polaznicima iz Daruvara osiguran je besplatan prijevoz.


Umjetničko/kreativne radionice

umjetničko/kreativne radioniceUmjetničko/kreativne radionice u Pakracu i Daruvaru trajat će od listopada 2018. do veljače 2019.

Planirano je ukupno 12 umjetničko/kreativnih radionica:

Dramska radionica, zamišljena kao uvod u proces dramskog stvaranja, ali i kao prostor istraživanja, upoznaje polaznike s osnovnim zakonitostima glume i kazališne umjetnosti.

Radionica osnova dramaturgije polaznike upoznaje s osnovnim terminima dramaturgije izvedbe te dramaturškog posla.

Radionica osnova režije pokušava sažeti neke principe redateljskog rada na predstavi.

Radionica fizičkog teatra posvećena je istraživanju mogućnosti neverbalnog izražavanja.

Radionica glasa i govora posvećena je scenskom govoru i obuhvaća rad na tijelu, glasu i izgovoru te na analizi i interpretaciji teksta.

Na radionici cirkuskih vještina polaznici će morati proći niz cirkuskih izazova (akrobalans s voditeljima, žonglerski kutak, male i velike štule…)

PR i web radionica ima za cilj podučiti polaznike osnovama internetske pismenosti i upravljanja sadržajem na internetu te ih od pukih korisnika mrežnih sadržaja pretvoriti u medijski pismene i odgovorne kreatore istih.

Likovna radionica upoznaje polaznike s likovnim elementima oblikovanja prostora scene; scenografijom, rekvizitima, lutkama, kostimima, maskama, svjetlom. 

Na scenografskoj radionici osmislit će se i razraditi koncept scenografije, izgled prostora scene, odrediti koliko različitih prostora se izmjenjuje na pozornici te način izmjene izgleda prostora.

Na kostimografskoj radionici osmislit će se koncept scenografije kazališne predstave, izraditi skice i dijelovi kostima, šeširi i ostali modni dodatci.

Na radionici rekvizita i grafičkih materijala osmislit će se izgled rekvizite te smisliti i izraditi grafički materijali predstave: plakat, letak i pozivnica.

Na lutkarskoj radionici polaznici će se upoznati s osnovama lutkarstva te osmisliti i izraditi lutke u različitim materijalima.

Produkcija kazališne predstave

produkcijaNa kraju projekta polaznici će, pod vodstvom voditelja radionica, pripremiti kazališnu predstavu.

Produkcija kazališne predstave održat će se od ožujka do svibnja 2019. u Pakracu, a polaznicima iz Daruvara osiguran je besplatan prijevoz.

Premijera kazališne predstave

Premijera kazališne predstave biti će u kazalištu Mala scena u svibnju 2019. godine.

Polaznicima je osiguran trodnevni boravak u Zagrebu – uz besplatan prijevoz, smještaj i prehranu.

 

Danas na programu