Najčešća pitanja

Mora li dijete imati svoju ulaznicu čak i ako mi sjedi u krilu?

U kazalištu Mala scena sve predstave imaju naznačenu dob. Ukoliko dijete pripada dobnoj skupini za koju je predstava namijenjena ili je dijete starije - mora imati svoju ulaznicu. Na predstavama za bebe pretpostavljamo da će djeca šetati, stajati, premještati se te ne naplaćujemo korištenje sjedala već "konzumaciju proizvoda". Ukoliko je dijete mlađe od preporučene dobi ne mora imati ulaznicu obzirom da pretpostavljamo da "proizvod" ne može "konzumirati". 

 

Zašto sjedala nisu numerirana za predstave u ciklusu "Priča o...", "Ninabu" i "Za bajke nema zime"

Predstave u ovom ciklusu vrlo su specifične forme. Tri predstave u ciklusu ne igraju se na pozornici već u potpuno drugačijoj konfiguraciji dvorane što onemogućava numeraciju. Također, za sve predstave u ciklusu ograničen je broj mjesta, ne zbog epidemioloških mjera, nego kako bismo osigurali najbolje iskustvo za svakog gledatelja, za svako dijete, što bi bilo nemoguće kada bismo napunili dvoranu. Zbog toga, moguće je da se svaka obitelj smjesti gdje im najbolje odgovara, da mogu šetati, biti odvojeni od drugih ljudi ukoliko dijete ima takvu potrebu ili pak sjesti u prvi red. Obzirom da puno djece kod nas dolazi prvi puta u kazalište nekada sjedenje u prvom redu nije najbolji izbor te ostavljamo mogućnost da pratite potrebe svojeg djeteta kako bi mu bilo najugodnije u svom prvom susretu s kazalištem. A gdje god sjednete garantiramo da ćete imati dobro iskustvo i pristup predstavi.

  

Što ako nam je prvi put i dijete nam je inače "živo"?

Ne morate se brinuti. Naše su predstave napravljene s namjerom i razumijevanjem razvojnog puta djeteta. Na predstavama za bebe ne očekujemo da će djeca mirno sjediti, imamo predviđeno mjesto i protokole za šetanje, izlaženje i povratak u dvoranu i sve ostale moguće situacije. Ne mora vam biti neugodno niti preporučamo da izbjegavate dolazak u kazalište ukoliko je dijete nemirno, dapače. Spremni smo na sve situacije i naše predstave nisu napravljene samo za mirnu djecu nego za svako dijete. Opustite se, vjerujte nam i mogli biste se iznenaditi! 

 

Danas na programu