Lucija Prstec Smolčec
Lucija Prstec Smolčec

Rođena 19. kolovoza 1992. godine u Grazu u Austriji. Po završetku osnovne škole u Karlovcu 2007. godine upisuje se u Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, smjer Arhitektura – uređenje interijera, u Zagrebu. Godine 2012. upisuje Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu gdje je magistrirala na smjeru kostimografije.

Tijekom svog fakultetskog obrazovanja radila je na projektima u HNK Zagreb, Dubrovačke ljetne igre kao asistent kostimografkinje Doris Kristić. 

Ostvaruje i samostalne kostimografije. 2016. godine radi kostimografiju za dječju predstavu ,,Sportski život letećeg Martina ", Kazalište Mala scena u režiji Ivice Šimića. 2017. godine radi kostimografiju za predstavu ,,Pazi Mazi Voli'' redateljice Nore Krstulović u Kazalištu Mala scena, ,,#generacija'' u režiji Tine Hofman, Teatar Tirena te surađuje s Crvenim Nosevima za koje također izrađuje kostime za projekt Karavan Orkestar. 2018. godine radi kostimografiju za predstavu ,,U mojoj glavi" za Teatar Tirena u režiji Tine Hofman. Iste godine kostimografkinja je na predstavi ,,Hajdemo skakati po tim oblacima" u Gradskom kazalištu Požega u režiji Jelene Hadži-Manev. 

Kostimografkinja je i na brojnim TV reklamama za domaće i inozemno tržište.

Uz kostimografiju radi i kao voditeljica dječjih kostimografskih radionica.