Ivana Starčević
Ivana Starčević

Ivana Starčević, rođ. 1984., u Zagrebu.

Osnovnu i srednju školu (XVI.Gimnaziju) završila je u Zagrebu nakon čega studira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti.

2001. počinje se profesionalno baviti glazbom i kazalištem.  Kao vokalistica ostvaruje brojne suradnje (Jinx, Mayales, Parni Valjak, Swingers, Billie and the Kids, Ante Perković, Arsen Dedić), ima i svoje samostalne projekte ( Funky Town, Lounge Paket, Little drop of poison, Rakete).

U kazalištu je ostvarila brojne uloge u mjuziklima i predstavama za djecu   (Kosa, u režiji Vlade Štefančića i Aida Dore Ruždjak Podolski u kazalištu Komedija, Ljepotica i Zvijer i Svaki pas ima svoj dan također u režiji Dore Ruždjak Podolski u kazalištu Trešnja) te u dramskim predstavama i radiofonijskim predstavama ( Uspon i pad Malog Glasa Matee Koležnik u HNK Ivan pl.Zajc, Crkva Saše Božića u koprodukciji Eurokaza i Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život' , Kad ležah na samrti u režiji Saše Božića i Ksenije Zec u suradnji sa kazalištem slijepih i slabovidnih 'Novi život',  'Hoerspiel',  'Vidimo se' Pavlice Bajsić Brazzoduro u suradnji sa Multimedijalnom Kolibom,  'Aether uber Berlin', također autorski projekt Pavlice Bajsić Brazzoduro u produkciji Multimedijalne Kolibe i kazališta Ballhaus Ost u Berlinu,  'Nas dva i ja' i 'Kauboji'  Saše Anočića u teatru Exit).

Također, glumila je i u filmovima, 'Majka asfalta' , 'Zagrebačke priče vol.3'  i  'Kauboji'.

Kao autorica glazbe surađivala je na nekoliko ispita iz kazališne režije na ADU u Zagrebu  te na predstavi 'Jasno ko Pekmez'  Damira Munitića u kazalištu Trešnja.

Članica je benda The Basewalks s kojim 2018. g  objavljuje album Hello. 

Ivana Starčević  i Marko Levanić  od 2016. surađuju kao tim  na glazbenim projektima koji traže autorsku primjenjenu glazbu.  Zajedno snimaju i produciraju glazbu za videoigre, audioknjige i reklame. Kao glazbeni producenti odgovorni su za muzički dio glazbeno scenskog spektakla u Stonu (Cum Grano Salis 2019.), a u istim ulogama glazbenih producenata surađuju na otvorenju Ledenog parka u Zagrebu 2018. i 2019. gdje se Marko bavi i aranžiranjem te komponiranjem.

Početak zajedničkog im rada u kazalištu je predstava Tonček i Točkica u režiji Anje Maksić Japundžić u gk Žar ptica u Zagrebu (Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju predstavu za djecu i mlade, 2019.). Potom surađuju u edukativno-scenskom projektu To može samo radio u produkciji Radioteatra Bajsić & prijatelji. Također, komponiraju glazbu za Ćelavu pjevačicu u režiji Hrvoja Korbara u Teatru &TD.

U međuvremenu, nakon objave hvaljenog albuma Hello benda The Basewalks u vlastitoj produkciji pokreću svoj SilverSoundStudio.