Ninabu

Autori i ansambl

Koncept, koreografija, scenografija, izvedba: Irma Unušić

Izvedba: Buga Marija Šimić, Irma Unušić

Autori glazbe i zvuka: Vanesa Petrac i Ivan Marojević ("Cura i dečko")

Oblikovanje svijetla: Domagoj Klasić

Savjetnica za scenografiju i kostimografiju: Selena Gazda

Vizualni identitet: Petra Zlonoga

0 +

Irma Unušić

Ninabu

Ostvareno uz podršku Kliker festivala i Generator platforme.

Ninabu je sigurno mjesto za bivanje u trenutku.
Ninabu je poseban.
Ninabu je običan i u tome je poseban.
Ninabu otkriva ono najmoćnije u nama.

Ninabu je multisenzorna plesna predstava za bebe i njihove roditelje, a nastaje u koprodukciji Umjetničke organizacije Shooma i Kazališta Mala Scena.

Ovaj inovativni interdisciplinarni plesno-kazališni projekt namijenjen za najmlađu publiku, bebe od 3 do 18 mjeseci i njihove odrasle rijetkost je u izvedbenoj umjetnosti zbog izuzetno malog postotka stvaranja radova za navedenu dob publike.

Ninabu je zamišljen kao „mala šuma“ koja poziva publiku da uđe i istraži multisenzorni umjetnički prostor koji želi biti intiman kolaž pokreta, plesa, glasa, glazbe, zvuka, mirisa, dodira i vizualnih objekata. Ninabu je zamišljen da postane „događaj i mjesto“ inspirirano šumom, šumom koja ima snagu uvući nas u svoje čarolije, u kojoj se možemo kretati, dirati, mirisati, gledati, uživati i uroniti. U ugodnom okruženju predstave djeca će se moći slobodno kretati u prostoru izvedbe, moći će slobodno istraživati nove ljude, teksture, oblike, boje i zvukove dok su njihovi roditelji blizu (ili zajedno s njima) i dopuštaju im da se igraju, podržavaju ih u tome da istražuju, ali i da se vrate u svoje sigurno utočište kada im je to potrebno. Za dojenje, presvlačenje, maženje…

Cilj je kreirati predstavu u kojoj će se stvoriti izvedbeno-scenski okoliš koji će podupirati dječju prirodnu znatiželju, omogućiti im da slobodno sudjeluju, istražuju ili samo promatraju događanja i prostor oko sebe sukladno njihov potrebama i mogućnostima, a da se pritom doprinosi emocionalnom i socijalnom povezivanju roditelja i njihovih beba.

DOB:
0 +
TRAJANJE:
35 minuta
REDOVNA CIJENA ULAZNICE:

8 EUR (52,74 kuna) u slobodnoj prodaji
7 EUR (45,21 kuna) za grupe od najmanje 20 osoba
(fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kuna)

Raspored izvedbi