Kamenje

Kamenje

 
 • Tom Lycos i Stefo Nantsou
  Kamenje

  10+
  Kamenje

  Prijevod: Maja Oršić Magdić
  Redatelj: Ivica Šimić
  Scenografkinja:  Dinka Jeričević
  Kostimografkinja: Hana Letica
  Oblikovanje svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja
  Glazba: Ivanka Mazurkijević i Stanislav Kovačić
  Producentica: Vitomira Lončar
  Pomoćnica producentice: Marijana Martelock

  Igraju: Marko Hergešić i Filip Lozić / Petar Atanasoski

  Kamenje je doživjelo mnoga uprizorenja i postiglo velik uspjeh u cijelome svijetu zahvaljujući aktualnoj temi, zanimljivoj i napetoj priči koja koristi sve elemente, pa čak i stereotipe filmskih kriminalističkih potraga te društvenoj angažiranosti, modernosti koncepta u kojem se odražava suvremeno gledanje na ulogu kazališta za djecu i mlade, ali i zbog iznimno vješto oblikovanih karaktera koji pružaju fantastične mogućnosti za glumačku igru.

  Izvorna inačica teksta nastala je tijekom procesa improvizacija u kojem su autori i glumci australskoga kazališta ZEAL Theatre Company, Tom Lycos i Stefo Nantsou, stvarali  situacije i definirali dijaloge. Budući da je tako stvoren materijal izrazito "glumački", mišljen da se može igrati u različitim prostorima i uvjetima, svaka postava pa tako i naša okrenuta je glumcima i radu s njima na oblikovanja karaktera i na oživljavanju situacija koje plastično dovode na scenu prostore kojima lica prolaze u svojem bijegu i potrazi.

  Temeljena na vrhunskoj glumačkoj igri, osvjetljavajući problem koji se događa i u nas, tretiranjem problema s razumijevanjem i simpatijom za mlade, predstava je postala pravi mladenački kazališni hit!

  Predstava je namijenjena mladima od 10 godina naviše.

  Predstava traje 50 minuta.

  Cijena ulaznice: 40 kn za slobodnu prodaju, 35 kn za grupe od najmanje 20 osoba.

  Istraživanje

  Pogledajte rezultate istraživanja gospodina Marka Raguža iz Đakova Odnos moralnosti i tolerancije na nasilje potaknuto predstavom "Kamenje" nakon gostovanja u Đakovu.

   

  Sponzori:

  • Sponzori
   
 
NA VRH