Iglica

Iglica

 
Predstava "Iglica" - spoj kazališne dramaturgije i cirkuskih vještina
30.01.2013.
PREDSTAVA "IGLICA" - SPOJ KAZALIŠNE DRAMATURGIJE I CIRKUSKIH VJEŠTINA
Triko cirkus teatar ove je godine, u organizaciji portala Teatar.hr, dobio nagradu publike za neovisno kazalište godine. Ovi su cirkuski umjetnici odlučili ući i u dječje kazalište. U zagrebačkoj Maloj sceni pripremaju predstavu Iglica. Spoj kazališne dramaturgije i cirkuskih vještina predstavlja novi cirkus.
Cirkus i odrastanje
01.02.2013.
CIRKUS I ODRASTANJE
Nije lako odrastati u okrutnom svijetu koji teško prihvaća različite, naročito u društvu u kojem se svaki pomak od norme smatra anomalijom i biva teško kažnjen; no zato postoji kazalište koje mlade osobe u razvoju može naučiti istinskim vrijednostima i pravoj životnoj ljepoti. U tom je smislu kazalište Mala scena ispunilo svoj cilj, kao što to čini svakim svojim projektom, a unijelo je i dašak novoga u dječji kazališni svijet.
Dirljiva cirkuska priča
04.02.2013.
DIRLJIVA CIRKUSKA PRIČA
Baš poput junakinje o kojoj nam pripovijeda, Iglica je drugačija predstava, posebna, neobična, različita – ali takva da nam nudi neočekivano inspirativno iskustvo, jedno od onih koje nikako ne bi trebalo propustiti.
Iglica, djevojčica iz istoimene predstave, naučit će djecu ne osuđivati i prihvaćati različitosti
05.02.2013.
IGLICA, DJEVOJČICA IZ ISTOIMENE PREDSTAVE, NAUČIT ĆE DJECU NE OSUĐIVATI I PRIHVAĆATI RAZLIČITOSTI
Kad Mala scena napravi predstavu onda to napravi sa stilom. Ovaj put su u projekt užonglirali i akteri Triko Cirkus Teatra i podigli priču na jednu sasvim novu razinu. Četverogodišnjake će zabaviti klaunske vratolomije dok će oni stariji iz predstave iščitati ozbiljniju poruku koju svakako treba prokomentirati s djecom. Ne osuđivati i prihvaćati različitosti jedno je od temeljnih moralnih načela koje bi im trebali što prije usaditi. Jer upravo zbog ne usađivanja moralnih načela događaju se problemi o kojima Iglica svjedoči.
Iglica se vješto nosi sa svojim različitostima
07.02.2013.
IGLICA SE VJEŠTO NOSI SA SVOJIM RAZLIČITOSTIMA
O različitostima među ljudima, kroz priču o djeci, govori prošli tjedan postavljena predstava Male scene, "Iglica", priča o djevojčici kojoj je i samoj teško na ovom svijetu zbog njenih tjelesnih ograničenja, a zbog čega će ostaloj djeci biti naizgled teško prihvatiti osobu koja je drukčija.
Inventivno kazalište novog cirkusa
07.02.2013.
INVENTIVNO KAZALIŠTE NOVOG CIRKUSA
Druga i drukčija, predstava Iglica, izvođački je atraktivna i emotivna te će kao takva privući toplinom i izvedbom, vještinama od kojih djeci zastaje dah, te redateljskom inventivnošću ne samo publiku od četvrte do desete godine nego i odrasle.
Radio Sljeme
10.02.2013.
IGLICA
Uz vrlo uspjele i umjereno zahtjevne vratolomije, dirljivo izveden ples kao pokušaj prijateljskog približavanja i mnoga duhovita glumačka i redateljska rješenja, predstava „Iglica“ mala je i važna kockica u gradnji svijeta temeljenog na ljubaznosti i ostalim pozitivnim osjećajima.
"Iglice" nerazumijevanja
17.02.2013.
"IGLICE" NERAZUMIJEVANJA
Govoreći o različitosti, djecu se motivira na prihvaćanje drugih kakvi jesu, a također na to da sami znaju svoje "iglice", svoje nesavršenosti i mane prihvatiti ili ih trudom čak pretvoriti u vrline, u ono što ih čini posebnima, jedinstvenima.
"Iglica" oduševila puntarske mališane
29.03.2014.
"IGLICA" ODUŠEVILA PUNTARSKE MALIŠANE
Gostovanje "Male scene"
SEEcult.org
26.10.2014.
MALA SCENA U KENEDI CENTRU
"Iglica" oduševila male Kineze!
15.06.2017.
"IGLICA" ODUŠEVILA MALE KINEZE!
NA VRH