Bum Tomica

Bum Tomica

 
ŠKOLSKE NOVINE
06.02.2007.
ZABAVICA - ALI ODGOJNO ZANIMLJIVA
Ladislav Vindakijević je iz tih svakidanija i dječjih bezvezarija uspio napraviti, zanatski iznimno uspješno, vrlo živahnu predstavicu, simpatičnu zabavicu.
OBITELJSKI DRAMOLET
01.02.2007.
OBITELJSKI DRAMOLET
Bio je užitak čuti dječji smijeh u gledalištu na vrlo dobro primljenoj praizvedbi u Kazalištu Mala scena. U vedru ozračju scenografije troje mladih glumaca s mnogo neposrednosti i mašte ogledaju se u ulogama djece tako uspješno da ih djeca u gledalištu odmah prihvaćaju kao svoje.
"PRIČICE" IZ SVAKIDAŠNJICE
28.01.2007.
"PRIČICE" IZ SVAKIDAŠNJICE
... A u taj "dječji kut" (neovisno o kojem se junaku iz terceta radi) književnica je ušla tako istančano uživljena u dječju psihu i način razmišljanja da se to "automatski" prenijelo na cijelu glumačku ekipu, ali i na gledatlje, koji su kazalištem začarani, u odraslim ljudima na sceni doista vidjeli... djecu!
ZANIMLJIVA PRIČA O ODRASTANJU
26.01.2007.
ZANIMLJIVA PRIČA O ODRASTANJU
Iz toga normalnog generacijskog sukoba nerijetko se preispituju stvari preko kojih obično prelazimo kao preko svakodnevnih i običnih, zahvaljujući tempu života i dnevnoj rutini. I dok odraslima život postaje rutina, djeca u ovim pričama dokazju da je život sve samo ne to.
ŽIVOT OBITELJI
26.01.2007.
ŽIVOT OBITELJI
Redatelj Vindakijević stvorio je zanimljivu i uvjerljivu prestavu u kojoj će se kroz različite situacije prepoznati djecai i odrasli. Također predstava nosi snažnu poentu da unatoč sitnim konfliktima i nesporazumima može vladati toplina i ljubav.
MAMA, A NAŠ TATA JE OPET NA PUTU?
25.01.2007.
MAMA, A NAŠ TATA JE OPET NA PUTU?
"Bum Tomica" duhovita je predstava za djecu, ali voljet će je i odrasli, jer je sjećanje na vlastito djetinjstvo i podsjećanje na važnu ulogu u djetinjstvu svoje djece.
BUM TOMICA - HRVATSKI HARRY POTTER
21.05.2007.
BUM TOMICA - HRVATSKI HARRY POTTER
S obzirom na to da je riječ o junaku o kojem je autorica već objavila tri hit knjige pod nazivom "Bum Tomica", a piše i četvrtu, o njemu se govori kao o "hrvatskom Harryju Potteru".
LEPRŠAVA I VEDRA PRIČA O TOMICI
23.01.2007.
LEPRŠAVA I VEDRA PRIČA O TOMICI
Sa svim poteškoćama i Tomica i njegovi izlaze na kraj s humorom, što demonstrira i jednu od važnih istina o dječjem odrastanju - ako obitelj štima, malo je važno od koliko se članova sastoji i s kakvim se sve "situacijama" mora nositi.
RAT ZA TELEFON, WC I MAMINU LJUBAV
23.01.2007.
RAT ZA TELEFON, WC I MAMINU LJUBAV
Burna svakodnevica majke - koju duhovito glumi Lana Barić - čije se troje djece non-stop bore za telefon, WC i njenu ljubav, prikazana je s puno humora i mnogo je istinitiji prikaz stvarnosti od bilo koje hrvatske sapunice.
HRVATSKI RADIO
20.01.2007.
RECENZIJA KAZALIŠNE PREDSTAVE "BUM TOMICA"
Osim naracije Vindakijević se poslužio i uokvirenom režijom prikazavši na početku i kraju predstave sliku sretne četveročlane obitelji u kojoj unatoč vike, nereda i kaosa vlada toplina i ljubav. Stoga je to prava obiteljska predstava.
NA VRH