"Debela" niže uspjehe!

"Debela" niže uspjehe!

Mala scena na festivalima!

 Gotovo cijelo jedno desetljeće od njezine premijerne izvedbe (10. veljače 2008.), "Debela" i dalje žari i pali u Hrvatskoj, ali i izvan nje!

Nakon ovacijama nagrađene 400. izvedbe koju smo obilježili prve subote u listopadu, "Debela" je pozvana da 17. listopada gostuje i na "FESt(in) on the Bulevard", međunarodnom festivalu koji se od 7. do 18. listopada održao u Bukureštu.

Ovogodišnje, peto, izdanje festivala bilo je u znaku adolescentske "krize", dok je "Debela" kao jedina predstavnica Hrvatske, oduševila rumunjsku publiku!  

Glavno lice romana Silvije Šesto je Lada, tipična tinejdžerica koju muče suvišni kilogrami, naporni roditelji, škola, prištići te sve ono što je povezano s prvim poljupcem i onim stvarima. Ladina ispovijest duhovito je i nabrijano štivo koje bez ikakve zadrške progovara o problemima s kojima se susreću mladi danas, a čije uprizorenje potpisuje redateljica Snježana Banović.

U predstavi su se u proteklih deset godina izmijenili mnogi glumci, dok su gledatelji u Bukureštu u ulozi Lade imali prilike gledati Lukreciju Tudor te Anju Matković, Luku Juričića i Davora Kovača u ostalim ulogama.

Nakon izvedbe glumci su odgovarali na brojna pitanja kritičara i novinara, dok službene fotografije Marie Stefanescou možete pogledati na ovoj poveznici.

I dok je dio ekipe bio u Rumunjskoj, naša obiteljska predstava "Muka malog vuka" Renata Baretića, Davora Šunka i Brune Margetića gostovala je na dva festivala u Hrvatskoj!

Hvaljenu predstavu u režiji Morane Dolenc publika je imala prilike gledati (14.10.) na 3. kazališnom festivalu za djecu i mlade "Jaje" u Koprivnici te (16.10.) na 20. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ u Čakovcu.

Bravo za našu raspjevanu vučju obitelj - Gorana Guksića kao Vučka te Luciju Barišić i Šiška Horvata Majcana u ostalim ulogama, koja kroz likove iz tradicionalnih bajki ukazuje na različitosti na koje svatko ima pravo!

 

NA VRH