"Priča o oblaku" u Kini

"Priča o oblaku" u Kini

"Priča o oblaku" otputovala u Kinu!

"Priča o oblaku" namijenjena je djeci od 18 mjeseci do 5 godina, igra se za najviše 50 gledatelja, a predstavu izvodi redatelj i jedan od autora teksta - Ivica Šimić.

Scenografiju za ovu produkciju osmislila je kiparica Dunja Niemčić, a oslikali su je akademski slikari Anina Lasta Budor i Robert Budor. Predstava je dobila nagradu ASSITEJ-a za najbolju predstavu za djecu u Hrvatskoj 2003. godine, a na istom je festivalu Ivica Šimić nagrađen za najboljeg glumca. Scenografija "Oblaka" izložena je na Zagrebačkom salonu gdje je također dobila priznanje.

Ivica Šimić rekao nam je nakon prve izvedbe "Oblaka" na ovoj velikoj turneji: "Predivno je gledati kako su djeca na cijelome svijetu ista. Kineska djeca jednakom pažnjom i interesom prate moju predstavu kao što su je pratila u Zagrebu, Ivancu, Bahariya oazi u Egiptu, u Irskoj, Turskoj ili Litvi. Moj "Oblak" putujući po svijetu povezuje različitosti i još jednom pokazuje i dokazuje kako dobro kazalište (za djecu) spaja različite kulture.

Nakon svake izvedbe održala se i radionica s roditeljima i djecom, a Šimić je također održao i nekoliko predavanja o kazalištu za najmlađu publiku.

 

NA VRH