Triko cirkus Teatar

Triko cirkus Teatar

Triko cirkus teatar

Triko cirkus Teatar

CERJANI 19, GORNJI TRPUCI
ZAGREB
OIB: 33733702301

tel. 095 1989510

iva.peter@cirkusanti.hr

www.cirkusanti.hr

 

Triko cirkus teatar već duže vrijeme njeguje umjetnost cirkusa u nas. U proteklim godinama osnažili smo hrvatsku cirkusku scenu nizom intenzivnih radionica cirkuskih vještina koji su vodili renomirani cirkuski pedagozi iz cijelog svijeta, organizirali smo i vodili cirkuske projekte za djecu, surađivali s mnogim pedagoškim institucijama, profesionalnim kazalištima.

Producirali smo prvu cjelovečernju predstavu u maniri novog cirkusa "Poppinssilazi", u režiji D.Crnojević Carić.

S tom smo se predstavom, osim domaćoj publici, predstavili i ruskoj publici na festivalu/kulturnoj manifestaciji "Bijele noći 2011", Perm.

Od 2010. godine blisko surađujemo sa francusko-američkom klaunicom, glumicom, pedagoginjom i redateljicom Lee Delong.

Osim što je u Hrvatskoj vodila brojne radionice, Lee Delong je za Triko Cirkus Teatar režirala i dvije predstave bazirane na tehnici kazališnog klauna: 2010. KIKIRIKI, te u veljači 2012. SLAVUJ koja ujedno označava i prvu cjelovečernju klaunsku predstavu za odrasle u Hrvatskoj. S tom smo predstavom ove godine u kolovozu nastupili na festivalu Siguientescena u Queretaru, Mexico. Predstava je uvrštena i u festival Ministarstva kulture Croatie, La Voici i bi će izvedena 22.09.2012. u Gargenvilleu. Upravo smo u procesu stvaranja nove predstave s istom redateljicom prema motivima Čehovljeve Tri sestre. Predstava naziva DVIJE I POL SESTRE premijerno će biti izvedena u prosincu 2012. godine.

Kao priznanje našem radu, ove smo godine dobili Nagradu publike za Neovisno kazalište godine u organizaciji portala TEATAR.HR

Cirkuske vještine zadnjih godina približili smo velikom broju ljudi koji su do tada smatrali da je cirkus nešto rezervirano za izabrane. To je uopće i trend vidljiv u zapadnom svijetu gdje se na cirkuske vještine u ispunjavanju slobodnog vremena gleda jednako kao, na primjer, na igranje nogometa ili pohađanje glazbene škole, dakle ništa nedostižno ili rezervirano za privilegirane.

Triko cirkus teatar član je Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina u RH.

Iva Peter-Dragan,

umjetnička voditeljica

NA VRH