Toni Nežić

Toni Nežić

Toni Nežić

Toni Nežić

Toni Nežić, bas, rođen je 1991. u Puli, gdje završava srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova i Opću gimnaziju. Trenutno je student četvrte godine integriranog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. profesorice Lidije Horvat Dunjko, te student Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Aktivno sudjeluje u dosadašnjim studentskim projektima Muzičke akademije te produkcijama pjevačkog odsjeka. Surađivao je sa mnogim profesorima poput Gerharda Zellera, Olge Šober, Sofije Cingule, Miljenke Grđan.

Na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe - Komorni sastavi koji se u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održalo u Opatiji 2009. godine, dobitnik je treće nagrade u kategoriji tria. Pršlogodišnji je dobitnik stipendije zaklade Trinajstić koja se dodjeljuje muškom pjevaču druge godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U operi Slavuj Igora Stravinskog koja je izvedena u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupio je u ulozi Japanca pod dirigentskom palicom mo Mladena Tarbuka.

Pobjednik je međunarodnog natjecanja u Beogradu (2015.) te državnog natjecanja (2015.) za koje je osvojio i nagradu "Oskar znanja"

Prvi puta u kazalištu Mala scena nastupao je u operi Figarov pir 2013. godine, a pjeva i u operi "Amelija ide na ples".

NA VRH