Tomislav Tukša

Tomislav Tukša

Tomislav Tukša

Tomislav Tukša

Rođen je u Zagrebu 1988. godine.

Školovanje :

Osnovnu školu je pohađao u Zagrebu. Poslije toga pohađa  XV. gimnaziju u Zagrebu i maturira s odličnim uspjehom.

2006. godine upisuje srednju glazbenu školu Pavla Markovca u Zagrebu, smjer solo-pjevanje u klasi mr. art. Nataše Šurine, gdje je 2012. maturirao.

2007. g. upisuje Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu gdje završava diplomski studij logopedije i stječe naziv Magistar logopedije s diplomskim istraživačkim radom o utjecaju slušanja na rezonanciju glasa kod pjevača.

2013. godine upisuje studij pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Giorgia Suriana.

Profesionalno iskustvo :

Od 2007. do danas bavi se opernim pjevanjem. Sudjelovao na brojnim produkcijama i koncertima opernih brojeva i popularnih pjesama. Osvojio je 2. nagradu na državnom natjecanju u Dubrovniku te dvije 1. nagrade na međunarodnom natjecanju "Bruna Špiler" u kategorijama duet te najljepši glas.

2012. sudjelovao je na seminaru Oper-Oder-Spree (Beeskow i Neuzelle, Njemačka) te nastupio u kolaž-operi (5 izvedbi) i gala-koncertu sa Pruskim komornim orkestrom (2 izvedbe). Tamo je stekao scensko iskustvo i usavršio pjevačku tehniku.

Usavršavao se na seminarima Annemarie i Gerharda Zellera, Scotta McCoya, Lidije Horvat Dunjko, Petera Mausa te Snežane Brzaković.

Nastupao je više puta kao solist u Hrvatskom glazbenom zavodu te u velikoj i maloj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Od 2011. do 2013. stekao je iskustvo rada u vrtiću i osnovnoj školi u sklopu logopedske prakse.

Bavi se audio-video snimanjem te obradom videa i zvuka.

2014. godine drži nekoliko predavanja iz video snimanja i rasvjete na radionici filmskog snimanja i s polaznicima radionice snima dugometražni dokumentarni film.

Ostale aktivnosti:

Bavi se elektrotehnikom i izrađuje te modificira elektroničke sklopove.

Izvrsno govori, čita i piše engleski te se služi njemačkim na osnovnoj razini.

NA VRH