Tomislav Poljančić

Tomislav Poljančić

Tomislav Poljančić

Tomislav Poljančić

Rođen je 2. listopada 1991. godine u Rijeci. Djetinjstvo je proveo u Ravnoj Gori,  gdje je završio osnovnu školu. U dobi od 9 godina  počinje učiti svirati trubu kod Prof. Rudolfa Homena, u čijoj klasi 2006. završava osnovnu  glazbenu  školu"Ive Tijardovića" u Delnicama.  2006. se seli u  Zagreb te upisuje Glazbeno učilište "Elly  Bašić" te  završava  1. razred srednje glazbene škole u klasi Prof. Marijana Novaka. 2007.upisuje se u Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog u klasu Prof. Krešimira Fabijanića, u čijoj  je klasi uspješno završio program srednje glazbene škole i maturirao 2010. godine.

Tijekom školovanja odlazi na  brojna natjecanja i osvaja  nagrade od kojih se ističu "Daleki  akordi" natjecanje mladih glazbenika Jadrana 2005., I. nagrada, na Hrvatskim natjecanjima učenika i studenata  glazbe i plesa, na regionalnoj razini redovito osvaja I. nagrade, te 2004., 2006., 2008. osvaja II. nagrade na državnim  natjecanju, a 2010. godine na državnom natjecanju u Varaždinu u 4. kategoriji osvaja jedinu prvu nagradu.

Dobitnik je priznanja Agencije za odgoj i obrazovanje za izvrsne rezultate u glazbi 2010. god. Akademske godine 2012. / 2013. upisuje se na Muzičku Akademiju Sveučilišta u Zagrebu u klasu Izv. Prof. Daria Teskere gdje je trenutno student 3. godine. Pohađao je brojne seminare kod hrvatskih i svjetskih solista i pedagoga. Nastupao je često u dvorani HGZ-a  kao solist te uz pratnju Komornog orkestra škole. Kao član puhačkog orkestra Gl Član je Zagrebačkog  Orkestra mladih (ZOM) sa kojim je svirao na tri koncerta u HGZ  i Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Bavi se i pjevanjem, nastupao je sa klapom studenata Muzičke akademije na ciklusu dalmatinskih klapa grada Zagreba, čiji je umjetnički voditelj.

Od 2013. član je Akademskog zbora "Ivan Goran  Kovačić" s kojim redovito nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

2014. kao član Zagrebačkog Orkestra mladih (ZOM) dobitnik je Posebne Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za izvedbu Mozartove mise u  c-molu u Zagrebačkoj katedrali.

 

NA VRH