Teatrum

Teatrum

Teatrum

Teatrum je umjetnička organizacija iz Zagreba, osnovana kao logičan nastavak rada udruge Teatrum, "rođene" 2010.godine, inicijativom mladih glumaca Ane Vučak i Petra Cvirna. Prvenstveno osnovana kao platforma za rad mladih autora, svoj početak započinje skromnom, ali za samu udrugu važnom predstavom "Bez trećeg",u vlastitoj produkciji.

Umjetničkom organizacijom postajemo 2012. godine, s dva premijerna naslova.

Prvom, "Perači prozora" u koprodukciji s udrugom PlešiMedo i Teatrom &TD,  u režiji Natalije Manojlović, te drugom, "Čekaonica" također u koprodukciji sa Teatrom &TD, a u režiji mladoga Paola Tišljarića, te međunarodnom ekipom glumaca sastavljenom iz zemalja regije.

Predstavom "Čekaonica" započeta je i realizacija projekta "AMU/AYA"-trogodišnje platforme afirmacije umjetnika mlađih generacija, nastavljenu sa istoimenim performansom sastavljenim od niza intervencija u javnom te izložbenom prostoru, izvedenom na "NUS" festivalu u Splitu 2013.

Paralelno sa novom premijerom "Sinu bez snova" u koprodukciji sa kazalištem Mala scena, premijerno će biti prikazana i predstava "Moja Giga nije lijepa, ali će ju voljeti mnogi" u koprodukciji sa Zagrebačkim plesnim centrom, a u režiji Anje Maksič Japundžić.

U 2014.godini planirane su tri premijere, uključujući i projekt "B/B", u suradnji sa Europskim partnerima iz Francuske, Baskije te Irske.

NA VRH