Teatar M&M

Teatar M&M

Teatar M&M

Teatar M&M koji spaja dobar tekst i moderan pristup osnovale su 2010. godine Mira Muhoberac i Vesna Muhoberac, ujedno i voditeljice toga kazališta namijenjena najviše studentskoj, mladoj publici i mladim glumcima, ali i svim zaljubljenicima u kazalište.

Prva premijera Teatra M&M:
Play Ionesco (prema Ionescovoj Instrukciji, drugim Ionescovim dramama i knjizi Claudea Abastada Ionesco), 18. lipnja 2010.
Ideja, režija i dramaturgija: Mira Muhoberac i Vesna Muhoberac.
Glume studenti i studentice Filozofskoga fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Arhitektonskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Uspjeh i pozivi u inozemstvo. Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu za tekst i predstavu.

Druga premijera Teatra M&M:
Pjerin (rekonstrukcija fragmentarno sačuvane Držićeve komedije), 3. srpnja 2010.
Ideja, režija i dramaturgija: Mira Muhoberac.
Glume studentice i studenti Filozofskoga fakulteta, Pravnoga fakulteta, Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
Velik uspjeh i pozivi u inozemstvo. Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu za tekst i predstavu.

Teatar M&M 2015.

Nakon cijelog niza iznimno posjećenih predstava svake godine u različitim kazalištima i scenskim prostorima Zagreba i Dubrovnika, prošle je godine započeo mali kazališni festival u Maloj sceni (Beckett, Svršetak igre, Čekanje: Beckett, U očekivanju Godota&Čehov, Tri sestre, Yorick, Yorickovo zrcalo) koji je i ove godine obilježio zimsku i proljetnu sezonu Teatra M&M (Pirandello, Šest osoba traži autora, Držić, Cabaret Grižula, Držić, Novela od Stanca), a ljetni ciklus označio je također mali studentski kazališni festival u Dubrovniku studenata i studenata Filozofskoga fakulteta, Akademije dramske umjetnosti, Učiteljskoga fakulteta, Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, kao i V. gimnazija i X. gimnazije iz Zagreba. S velikim su ispjehom i pred prepunim gledalištima izvedene predstave: Držić, Cabaret Grižula u Slanici tvrđave Revelin i na otoku Lokrum, Pirandello, Šest osoba traži autora u palači Sponza, Držić, Venere i Adon; pripovijes kako se Venere božica užeže u ljubav lijepoga Adona u komediju stavljena na brodu Sv. Ivan i u osam prostora Lazareta.

Preispitivanje suvremenih i baštinskih tekstova hrvatske i svjetske književnosti nastavlja se i dalje, ponajviše na daskama Male scene koja je Teatru M&M širom otvorila svoja kazališna vrata.

Mira Muhoberac i Vesna Muhoberac

NA VRH