Tea Bašić

Tea Bašić

Tea Bašić

Rođena je 1986. godine u Zagrebu. Maturirala je u XVI jezičnoj gimnazniji i magistrirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu na smjeru Kostimografije.

Od 2006. do 2009. prima Državnu stipendiju za nadarene studente a 2009. dobiva Nacionalovu Top stipendiju.

Posljednjih osam godina radi kao suradnica/asistentica na dramama, operama, mjuziklima i  baletima u kazalištima u Hrvatskoj (HNK Zagreb, HNK Split) ali i izvan (SNG Ljubljana, LGL Ljubljana, Mesno gledališče Ljubljana, SNG Nova Gorica, Stadttheater Ingolstadt, Sehir Tiyatrolari Istanbul). Asistirala je na sedam opera; četrnaest drama; četiri mjuzikla i jednom baletu.

Surađivala je s brojnim kostimografima (Danica Dedijer, Barbara Podlogar, Jelena Proković, Ana Savić Gecan, Silvia Aymonino, Carla Ricotti, Roberta Guidi di Bagno, Gesine Vollm i dr.) i redateljima (Eduard Miler, Dušan Jovanović, Aleksandar Popovski, Tomaž Pandur, Vito Taufer, Krešimir Dolančić, Cesare Lievi, Lorenzo Mariani, Arnaud Bernard i dr.)

Ostvaruje i samostalne kostimografije. 2014. radi kostimografiju za predstavu za djecu "Cvilidreta" u DKD Dubrava (režija: Paolo Tišljarić), kostimografiju za predstavu "Garderoba" u KNAP-u (režija: Paolo Tišljarić). 2015. radi kostimografiju za predstavu "Mala vještica" u Maloj sceni (režija: Ivica Šimić). Iste godine kostimografkinja je na operi "Samson i Dalila" u HNK u Splitu, a u kazalištu Gavella radi "Umišljenog bolesnika", obje predstave u režiji Krešimira Dolenčića. Na Dubrovačkim ljetnim igrama radi kostimografiju za predstavu „Koronos“ u sklopu programa „Pisci na igrama“ u režiji Paola Tišljarića te kostimografiju za plesnu predstavu „4 suha stopala“ u ZPC-u.

2016. godine kostimografkinja je na drami „Nove pustolovine Don Quijotea“ u zagrebačkom HNK, na predstavi za djecu „Braća Grimm i princeza Luise“ u GK Trešnja, te na predstavi „Vjera iznenada“ u izvedbi Kazališne družine Kolarin iz Dubrovnika.

Kostimografkinja je i na brojnim TV reklamama za domaće i inozemno tržište.

NA VRH