Tamara Savićević

Tamara Savićević

Tamara Savićević

Tamara Savićević

Rođena je 1973. godine u Zagrebu, Hrvatska. Plesnu edukaciju stekla je u "Plesnim punktovima" Tihane Škrinjarić i Zagrebačkom kazalištu mladih te je osam godina radila s baletnim pedagogom Guyem Perkovom, a nakon njega šest godina sa Silvom Muradori. Osim toga, cijelo navedeno vrijeme pohađala je plesne radionice renomiranih plesnih pedagoga u Hrvatskoj i inozemstvu, kao što su Igor Barberić, Jorge Vazquez, Etienne Frey, Kilina Cremona , H.C. Garcia i mnogi drugi.

Godine 1993. kao jedna od suosnivačica osniva plesni ansambl Kelkope u sklopu kojega pleše i koreografira.

Do danas je ostvarila jedanaest samostalnih koreografskih projekata, u kojima također sudjeluje i kao plesač  ("Velvet rope", "Exhibition", "Free your mind", "Bajke"," Vers", "Who I am", "www.just dance.com", "Ljubavne priče", "4 me, myself & I", "I against I", "Meet M. M.). Kao koautor je izradila i tri dodatna projekta ("Kelkope dance show", "Autoportret" i "Boje"), a kao plesač plesala je u suradnji sa Sanjom Brebrić, Desankom Virant, Igorom Barberićem i Mašom Kolar u raznim plesnim projektima, kao i plesnim show-programima ,koncertima i TV nastupima te humanitarnim akcijama.

Godine 2002. stječe status slobodnog umjetnika te od tada radi kao plesni pedagog na raznim plesnim radionicama i seminarima diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu (Malinska, Osijek, Pula, Vodice, Šibenik, Varaždin, Split, Zagreb, Blackpool).

Godine 2003. postaje umjetnički voditelj plesnog ansambla Kelkope koji iste godine od Ministarstva dobiva status profesionalnog plesnog ansambla. Nakon niza edukacija, radionica i seminara, zajedno s ostalim članovima ansambla pokreće ljetnu plesnu školu Guya Perkova, koja se prve, 2009. godine održava u Vodicama, a nakon toga u Šibeniku. Osim toga, u isto vrijeme s održavanjem ljetne plesne škole ove godine, s kolegama iz ansambla i iz Šibenika pokreće održavanje Ljetnog plesnog festivala u Šibeniku. Trenutno je u izradi novi projekt, kao i organiziranje plesnih seminara u edukacija te sudjelovanje na istima.

NA VRH