Roberta Bratović

Roberta Bratović

Roberta Bratović

Roberta Bratović

Dizajnerica Roberta Bratović magistrirala je Performance Design pri fakultetu Central Saint Martins College of Art & Design u Londonu 2009., a diplomirala industrijski dizajn pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2007.

Za studija u Zagrebu Roberta počinje suradnju s kolegicom Ninom Bačun te zajedno izlažu na grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu. Njihovi su projekti nagrađeni Rektorovom nagradom, Nagradom mladom umjetniku 40. Zagrebačkog salona, Nagradom za najbolji studentski rad u kategoriji produkt dizajna Hrvatskog dizajnerskog društva, nagradom Trieste Contemporanea, nagradom ASSITEJ za najbolju scnografiju. Već četiri sezone grafičke su dizajnerice Zagrebačkog kazališta mladih.

U suradnji s dizajnerskom grupom Numen Roberta radi na predstavama Viktor ili djeca na vlasti u režiji Harisa Pašovića u ZKM-u, Veliki Gatsby u režiji Ivice Buljana u ZKM-u, Pekarna Miš Maš u režiji Roberta Waltla u Mladinskom gledališču u Ljubljani i Fragile! u režiji Snježane Banović u HNK u Osijeku. Samostalno radi na art direkciji predstava The Maids u Londonu i An Illustrated History of Longing u Ateni.

Ovca za cijeli život bila je prva Robertina suradnja s Malom scenom.

NA VRH