Peter Gojkošek

Peter Gojkošek

Peter Gojkošek

Peter Gojkošek, rođen 19.5.1981. u Mariboru, započeo je svoje muzičko obrazovanje u »Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj« sviranjem trombona. Istovremeno  je pohađao opću gimnaziju u Ptuju i SGBŠ Maribor, smjer trombon, u klasi profesora Mihaela Švagana. Nakon toga je upisao studij glazbene pedagogije na Pedagoškom fakultetu u Mariboru, na kojem je 6.4.2006. diplomirao iz predmeta »dirigiranje« sa »SPATZEN-MESSE« (W. A. Mozart) pod mentorstvom redovnog profesora Jožeta Fürsta. 2008. Osnovao je orkestar Santctus. S tim ansamblom je izveo djelo W. A. Mozarta »Missa in c KV 427 (417a)« kao dirigent.

Na Muzičkoj akademiji u Ljubljani započinje studij pjevanja u klasi profesora Marjana Trčka, a trenutačno je student profesorice Dunje Vejzović. 2010. bio je solist na izvedbi »Lipovškove kantate Orgljear« u Ljubljanskoj filharmoniji. 2012. je sudjelovao u Monteverdijevoj operi »Orfej«.

Trenutno predaje glazbenu teoriju i pjevanje na »ZGŠ v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju«. Surađuje i s profesoricom Cynthiom Hansell Bakić.

NA VRH