Paolo Tišljarić

Paolo Tišljarić

Paolo Tišljarić

Paolo Tišljarić

Student je Kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Dosad je postavio predstave: Čekaonica ili tragedija o napaćenomu narodu u koprodukciji umjetničke organizacije TEATRUM i kazališta ITD,

Death. At least., u koprodukciji Studentskog ateljea Dubrava i DK Dubrava,

Tata lav i njegova sretna djeca u DK Dubrava,

Žena koja ponekad govori (prema tekstu Bilješke s odigrane predstave/ Arhetip: Medeja/ Monolog za ženu koja ponekad govori Ivane Sajko koja je premjerno prikazana u sklopu  manifestacije Noć kazališta 2010. te sudjeluje na 35. SKAZU, 15. ZSKA i 7. Velesajmu kulture,

Prvi snjeg prema tekstu Kristine Gavran i Što znamo o ekologiji prema tekstu Dine Pešuta za dramski studio DK Dubrava.

Dosad je u profesionalnom kazalištu asistirao Tomažu Panduru(Medeja - sezona 2012/2013, HNK i DLJI, Michelangelo - sezona 2013/2014, HNK i Mittelfest), Oliveru Frljiću(Matilda - sezona 2010/2011, DK Dubrava), Aleksandru Popovskom (Na tri kralja - sezona 2012/2013, HNK) i  Heleni Petković(Pigmalion - sezona 2011/2012, HNK).

Na Akademiji dramske umjetnosti režira predstave Kako ljube bludnice prema motivima iz romana Sjaj i bjeda kurtizana Honorea de Balzaca i Interes prema surovome životu nestao je poput dima prema tekstovima Daniila Harmsa premjerno izvedene u sklopu 8. KRADU.

Predstava "Interes prema surovome životu" sudjeluje na festivalu FAČUK i na 9.Velesajmu kulture u kazalištu ITD.

Potpisuje i scenografije za predstave: Matovilka u režiji Darija Harjačeka i produkciji DK Dubrava, Leti Leti u režiji Grozdane Laić i Marine Pejnović u sklopu Dramskog Studija ZKM-a i mjuzikla Last five years u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji ADU.

U sklopu nastavne produkcije ADU postavlja predstave ESC ili mjesta tamnija od srama i Mačka na vrućem limenom krovu. Na 8.KRADU surađuje kao član umjetničkog vodstva festivala. U sklopu 3. DESADU režira tekst Brune Margetića Daj me slušaj se. Asistira na glumačkim klasama Franke Perković i Velibora Jelčića.

NA VRH