Ožegović Maja

Ožegović Maja

Maja Ožegović

Ožegović Maja

Završila je Preddiplomski studij Gluma i medijii Diplomski studij Glume u Rijeci, te Preddiplomski i Diplomski studij francuskog (prevoditeljski smjer) i talijanskog (nastavnički smjer) jezika i književnosti u Zagrebu.

Završila je Osnovnu i Srednju glazbenu školu Josip Hatze u Splitu. U istom periodu pohađa Baletni studio pri HNK. Kao član dječjeg i djevojačkog zbora te Baletnog studija, sudjeluje je u brojnim koncertnim, opernim i baletnim produkcijama HNK Split.

Za vrijeme prvog studija u Zagrebu pohađa glumački program studija Kubus, a vokalnu tehniku usavršava kod Mirele Brnetić. Svoje prve uloge ostvaruje u produkcijama glumačkog ansambla TSF (Le Théâtre sans fil) na francuskom jeziku, a zatim dobija angažman u predstavi Povratak Europe, filmu Drekavac, vokalnom jazz Queentetu, bendu Tom & The Twisters, usavršava se u jazz pjevanju…

Za vrijeme studija glume sudjeluje u predstavi Antigona – 2000 godina kasnije, Tabled'hôte, Medea redux.

Svoj prvi angažman u Maloj Sceni ostvariti će u predstaviPlavi zvuk prema tekstu Tene Šnajder čiju režiju potpisuje Kruna Tarle uz Moranu Dolenc kao asistenticu redateljice.

Vjeruje da čovjek uči dok je živ, što je vidljivo iz njenog životopisa.

NA VRH