Norbert Schnell

Norbert Schnell

Norbert Schnell

Norbert Schnell

Norbert Schnell je rođen u Hamburgu gdje već od najranije dobi pokazuje zanimanje za glazbenu kompoziciju i aranžmane u kazalištu. Nakon selidbe u Graz, Schnell se odlučuje za studij telekomunikacija i glazbe.

Schnell ubrzo postaje studijskim asistentom pri Institut für Elektronische Musik (IEM) gdje, u ulozi savjetnika i osobe zadužene za razvoj, surađuje s kreativnim timom inicijative MusikLabor Wien na projektima vezanima uz suvremenu glazbu.

Diplomu tonskog inženjera Schnell stječe pri Technische Universität i Universität für Musik und Darstellende Kunst u Grazu (1995). Nakon stjecanja diplome, Schnell postaje članom kreativnog tima Real Time Systems team u IRCAM-u i to u ulozi istraživača te osobe zadužene za razvoj projekata.

Od 2002. godine, Schnell koordinira timom Real-Time Applications u IRCAM-u, organizaciji koja nedavno mijenje ime u Real-Time Musical Interactions. Njegov je tim uključen u znanstvene i umjetničke projekte u domeni računalne glazbe s fokusom na real-time interakciji izvođač-računalo te interaktivnim audio aplikacijama. Uz bavljenje umjetničkim produkcijama, Schnellow tim sudjeluje u istraživačkim projektima međunarodnog karaktera (glazbena tehnologija i obrazovanje) i surađuje s partnerima iz različitih polja djelovanja  (glazba, sučelja, automobilska industrija).

U mjesecu lipnju 2006. Schnell predsjeda 6. međunarodnom konferencijom o novim sučeljima u svrhu glazbenog izražavanja - NIME 06, u IRCAM-u.

NA VRH