Nina Franulović

Nina Franulović

Nina Franulović

Nina Franulović

Nina Franulović rođena je u Zagrebu 24. prosinca 1994.

2004. godine započinje svoje glazbeno obrazovanje (klavir) u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u razredu profesorice Vesne Rubinjoni Gereci. 2009. Godine upisuje i teoretski odsjek u srednjoj glazbenoj školi, kao i Gimnaziju Tituša Brezovačkog. U obe škole maturira 2013. godine s odličnim uspjehom.

Iste godine upisuje studij Muzikologije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je trenutno studentica 2. godine.

2012. upisuje srednju glazbenu školu u razredu profesora Bojana Pogrmilovića (smjer solo pjevanje) i profesora Roberta Lovrića (smjer fagot).

Uz redovito obrazovanje bavi se različitim aktivnostima vezanim uz umjetnička područja glazbe, glume i plesa:

Od 2003. godine je članica Dramskog i Plesnog studija Zagrebačkog kazališta mladih, gdje sudjeluje u brojnim projektima i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Utjelovila je glavnu ulogu Lee u mjuziklu  "Zabranjena Vrata", koji broji preko 100 izvedbi. 2010. godine sudjeluje na međunarodnoj radionici 1st Europolis Theatre Youth Forum u Njemačkoj kao predstavnica Zagrebačkog kazališta mladih. 2011. godine  glumila u igranom filmu u režiji Ante Pavlova u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti.

Uz to je i aktivna članica djevojačkog zbora Cantus ante omnia s kojim nastupa u brojnim prigodama u Hrvatskoj i u inozemstvu, među kojima ističe sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima Praga cantat (Prag, 2012.), 1st European Choir Games (Graz, 2013.) te Rimini International Choral Competition (Rimini, 2014.).

Od 2010. članica Djevojačkog zbora Hrvatske s kojim sudjeluje na Prima Ars Festu.

Kao član Radio zbora 2013. nastupa u KD Vatroslava Lisinskog izvedbom Verdijevog Requiema, te s istim djelom 2014. nastupa u Italiji kao član zbora MA pod dirigentskom palicom Riccarda Mutija.

Sudjeluje na pjevačkim seminarima Helene Lazarske, Vlatke Oršanić i Scott McCoya.

Dobitnica je Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost.
NA VRH