Matej Predojević Petrić (1)

Matej Predojević Petrić (1)

Matej Predojević Petrić

Matej Predojević Petrić (1)

tenor, rođen 6. prosinca 1990 u Novoj Gradiški. Osnovnu školu i opću gimnaziju završio je u rodnome gradu.

Nakon gimnazije odlučio se pripremati za glazbenu akademiju. Pjevanje je usavršavao s eminentnim vokalnim pedagozima kao što su Snježana Bujanović Stanislav, Lidija Horvat Dunjko, Martina Gojčeta Silić, Giorgio Surian, Stojan Stojanov i dr.

U rujnu 2014.godine upisuje se na Muzičku akademiju u Puli – smjer solo pjevanje, u klasi primadone prof. Dunje Vejzović.

Pohađao je pjevački seminar iz lieda kod doc. Gerharta Zellera s akademije u Grazu kao i masterclass na otoku Rabu kod prof. Dunje Vejzović u rujnu 2014. godine, gdje je nastupio na završnom koncertu s orkestrom pod vodstvom dirigentice Nade Matošević u HNK I.pl.Zajc u Rijeci.  

U  kolovozu 2015. godine nastupa na Rabu u sklopu orguljaškog festivala Heferer, a u rujnu iste godine na gala koncertu u HNK Ivana pl. Zajca uz pratnju orkestra i pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka.    

Dobitnik je 3. nagrade na međunarodnom pjevačkom natjecanju "Lav Mirski" u Osijeku, kao i 2.nagrade na HDGPP natjecanju u Zagrebu u konkurenciji 1. i 2. godine akademije.

Na prvoj godini studija dobiva ulogu Danielija u Verdijevoj operi "Le Vepres Siciliennes" u HNK Zagreb.

 

NA VRH