Mario Filipović

Mario Filipović

Mario Filipović

Mario Filipović

Mario Filipović (Brčko, 1989.) student je prve godine preddiplomskog studija solo pjevanja u klasi Cynthie Hansell Bakić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Predhodno je maturirao u Glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi Dubravke Krušelj Jurković i u Drvodjeljskoj školi Zagreb.

Svoje prvo muzičko obrazovanje je stekao kod župnog orguljaša u Brestju gdje je također bio član dječjeg zbora gdje je pjevao prvog soprana. Dobitnik je više nagrada na državnim i regionalnim natjecanjima Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Na ovogodišnjem Međunarodnom natjecanju Bruna Špiler (Herceg Novi) osvojio je prvu nagradu i posebnu nagradu za najljepši muški glas u cjelokupnoj konkurenciji.

Usavršavao se na seminarima kod uglednih vokalnih pedagoga kao što su Marvin Keenze, Norma Enss, Giorgio Surian, Helena Lazarska, Giorgia Dias. Voditelj je Zbora Mladih u Župi Dobri pastir u Brestju, a od 2012. član je zbora Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Od značajnijih nastupa su: Treći dani Josipa Kašmana (Mali Lošinj), praizvedba kantate Porođenje Kristuševo za sopran, tenor, dječji kvintet, ženski zbor i tamburaški orkestar Alana Kljaića, te na ovogodišnjem Bienalu u sklopu Muzičke akademije u zagrebu u operi Slavuj Igora Stravinskog kao treći Japanski izaslanik te još drugi mnogobrojni koncerti diljem Hrvatske te u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Francuskoj, Poljskoj, Češkoj, Bosni i Hercegovini.

NA VRH