Maja Mužar

Maja Mužar

Maja Mužar

Maja Mužar

Maja Mužar rođena je u Zagrebu 19. travnja 1992.

Osnovnu i srednju školu završava u rodnom gradu.

2007. godine upisuje srednju glazbenu školu Pavla Markovca u razredu Nataše Šurine, kao i II opću gimnaziju, gdje 2011. maturira s odličnim uspjehom.

Iste godine upisuje studij Talijanskog jezika te Španjolskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2012. upisuje studij Pjevanja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu profesorice Vlatke Oršanić, gdje je trenutno studentica 2.godine.

Od ranog je djetinjstva na kazališnoj sceni. Kao članica Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) sudjeluje u brojnim produkcijama, festivalima kazališne umjetnosti, radionicama, ljetnim školama i predstavama, od kojih su neke i na stalnom repertoaru Kazališta.

Tijekom školovanja osvojila je mnoge nagrade: 1.nagrada na Regionalnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa (Sisak  2009., Samobor 2011.),

1.nagrada na Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa kao solist (Dubrovnik 2009.) i kao članica komornih sastava (Opatija 2009. u sastavu kvinteta, te 2011. u duu s gitaristom Lovrom Peretićem),

1.nagrada na Međunarodnom natjecanju Bruna Špiler (Herceg Novi, Crna Gora 2012.), 2.nagrada na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa (Dubrovnik 2011.) te 3.nagrada na Međunarodnom natjecanju Lazar Jovanović (Beograd, Srbija 2013.).

Dvije godine za redom bila je dobitnica Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost.

Usavršavala se na mnogim seminarima renomiranih umjetnika i vokalnih pedagoga (Annemarie Zehler, Gerhard Zehler, Snježana Bujanović-Stanislav, Helena Lazarska, Vlatka Oršanić, Hervé Niquet, Giorgia Dias, Tihana Herceg, Breda Zakotnik, Matthias Behrends).

Tečno govori talijanski, španjolski i engleski jezik.

Redovito sudjeluje u produkcijama i studentskim projektima Muzičke akademije.

NA VRH