Lucija Siruček

Lucija Siruček

Lucija Siruček

Lucija Siruček

Rođena  1991. u Virovitici, odrasla u Daruvaru. Nakon završetka češke osnovne škole  i osnovne glazbene škole upisuje opću gimnaziju (češko odjeljenje) i srednju glazbenu školu -teoretski odjel. Paralelno upisuje i solo pjevanje u klasi profesorice M. Matijević. Tijekom školovanja  sudjeluje na međunarodnim natjecanjima komornih sastava sa harmonikaškim triom (Međunarodno natjecanje harmonikaša u Puli-2.nagrada, Međunarodno natjecanje harmonikaša u Murskoj Soboti-2.nagrada,  Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe-2.nagrada.)

Nakon srednjoškolskog obrazovanja 2010. godine upisuje Glazbenu pedagogiju na  Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Na akademiji kao član zbora sudjeluje u raznim projektima: G. Mahler:  'Simfonija tisuće' pod vodstvom V.Gergijeva, G.Bizet: Carmen, I. Stravinski: Slavuj,  Gluck: Orfej i Euridika, G. Verdi: Requiem pod vodstvom R. Muttia. Također sudjeluje u međunarodnim projektima za zborove u organizaciji ''Landesakademie für die musizierende Jugend in Baden-Württemberg''.

Aktivan je član češkog folklornog ansambla ''Holubička'' s kojim na raznim manifestacijama u zemlji i izvan nje predstavlja češku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj (Waldstein-ska palača u Pragu, Međunarodni folklorni festival u Rožnovu p. Radhoštem, Folklorni susreti u Brnu i H. Kralove (Češka); Sokolski sletovi u Beču (Austrija); Međunarodni folk. festival u Teramu-Italija).
NA VRH