Lucija Barišić (1)

Lucija Barišić (1)

Lucija Barišić

Lucija Barišić (1)

Od osnovne škole pohađa dramski studio ZKM-a, a zatim upisuje glumački studioTeatra EXIT. Tamo je pod vodstvom Simone D. Palatinuš bila upoznata s metodama rada K. S. Stanislavskog, M. Čehova i Lee Strassberga. Za vrijeme i nakon rada u glumačkom studiju u EXIT-u ima priliku raditi s Janezom i Andrejem Vajevcem na metodi Lee Strassberga i s Ryszardom Nieoczymom koji je bio dugogodišnji učenik i suradnik Jerzya Grotowskog. 

2005. godine pohađa kazališni međunarodni projekt pod nazivom ‘’Theatre apprentice’’u Buck Lake-u, Kanada, pod vodstvom R. Nieoczyma. U listopadu,2005.godine upisuje studij glume i lutkarstva na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku, gdje je između ostalih predavača imala priliku raditi s Tomijem Janežičem, Scottom Fieldingom, Nhandan Chirco, Zijahom Sokolovićem, Slobodanom Beštićem, Zlatkom Svibenom, Nikolajem Naumovom, Velimirom Velevom i mnogim drugima.

2007.godine igra u kratkometražnom igranom filmu ‘’Rough Draft’’  u režiji Dalije Dozet. Na Osječkom ljetu kulture igra lik Gertrude u predstavi ‘’Rozencrantz i Guildernstern su mrtvi’’u režiji Zlatka Svibena. U HNK Osijekigra u predstavi ‘’Zastave, barjaci i stjegovi’’u režiji Georgija Para. Igra lik Dorice u dokumentarno-igranom filmu ‘’Zagorka’’u reziji Biljane Čakić-Veselič. U veljači, 2008.godine ulazi u posljednji krug selekcije za radni tim Workcenter-a Thomasa Richardsa i Jerzya Grotowskog u  Pontaderi, Italija, pod vodstvom T. Richardsa. 2008.godine na Osječkom ljetu kulture igra lik Grube u predstavi ‘’Grižula’’u režiji Z. Svibena. 

2008./2009.godine, članica je selektirane internacionalne grupe umjetničke rezidencije, pri Studiju za istraživanje umjetnosti glume(Studio za raziskavo umetnosti igre) pod  vodstvom Tomija Janežiča u Sloveniji. U sklopu rada rezidencije osim s Tomijem Janežičem je radila i s mnogim priznatim dramskim pedagozima, kazališnim i drugim umjetnicima, kao sto su Ang Gey Pin, Miloš Lazin, Mala Kline, Domenico Castaldo i Geno Lechner. U prosincu, 2008.godine igra u predstavi ‘’Romeo i Publika’’u režiji Tomija Janežiča i Male Kline, En Knap, Ljubljana. 

2009.završava preddiplomski studij glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

2010. uz Leona Lučeva i Bojana Navojca jedna od voditelja glumačkog studija koji se održava u “Kino Studio” u Zagrebu. U produkciji Kluba kulture Agram igra u predstavi ‘’Viktor Pužeković’’u režiji Jadrana Grubišića i Lucije Barišić. Jedna je od osnivača umjetničke organizacije Pierre Vally Teataru sklopu koje razvija samostalne i autorske projekte. U kazalištu Mala scenaigra u predstavi ‘’Vagon prvog razreda’’u režiji Ivice Šimića i u kazalištu Kerempuhigra u predstavi ‘’Prevaranti’’u režiji Georgija Para. Igra u kazališnoj turiTajne Griča,  Katapult promocije. Igra u predstavamaŠlampavi Djed mraz i Mala zelena gusjenicakazalištaTvornica lutaka. Počinje kontinuirano raditi na sinkronizacijama animiranih filmova.

2010./2011.članica je internacionalne grupe „Kružok o glumačkoj igri“pod vodstvom Tomija Janežiča , pri Studiju za istraživanje umjetnosti glume u Sloveniji.

2012. godine radi kao asistentica režije i glumački trener u predstavi ‘’Eden“Male Kline u produkciji DasArts Amsterdam, Pekinpah - Kink Kong (Ljubljana, Slovenija) and E.P.I. center (Ljubljana, Slovenija) i koprodukciji Kino Šiška, Studentski centar – Kultura promijene – Teatar &TD, En-Knap/Španski borci. vodi radionice Glas kao Tijelo i Tijelo – Kreacija.

2013.godine uz Leona Lučeva suvoditelj radionica ‘’Artikulacija emocija’’ i igra u kratkometražnom igranom filmu ‘’Fork and Knives’’u režiji Dalije Dozet. Započinje rad na glasu i pjevanju s Anne Marie Blink te polazi i razne druge radionice vezane za glas i pjevanje pod vodstvom Ang Gey Pin, Irene Tomažin i Svetlane Spajić. Održava radionice za djecu u skopu Pierre Vally Teatra i Ruksak (pun) kultureMinistarstva kulture Republike Hrvatske

2014.godine igra u kratkometražnom igranom filmu ‘’Malo zraka’’u režiji Dalije Dozet.

2015.godine igra u kratkometražnom igranom filmu ''Objava''u režiji Marka Magdića. 

2015./2016.godine igra u vlastitoj autorskoj predstavi ''Crno - bijelo'' u produkciji Pierre Vally Teatra u suradnji s kazalištem KNAP. S Teatrom PocoLoco igra u predstavama Snježna kraljica, Regoč i Kosjenka, Palčica, Snjeguljica i sedam patuljaka, Djed i najveća repa u svemiru. Ružno Pače, Baka Mraz, Mala sirena i Bijeli Jelen.

2017./2018. igra u predstavi„Gornjogradske priče“, Katapult promocije. Igra u predstavi „Muka Malog Vuka“vuka Kazališta Mala scena. Na festivalima „Assitej“ i „Mali Marulić“ osvaja nagrade za glumačko ostvarenje u predstavi „Muka malog vuka“. Igra u predstavi„Bakhe“nastaloju koprodukciji Kazališta Ulysses i Zagrebačkog Kazališta Mladih.

Iskustvo u psihodrami:

Od 2008. godine pohađa radionice psihodramepod vodstvom Vladimira Miloševića, Hede Novich, Tomija Janežića i Sue Daniel.

2013./2014. član psihodramske iskustvene grupe pod vodstvom Ines Cokarić i Vedrana Korušića uCentru za psihodramu Zagreb.

2017./2018.član psihodramske grupe PSIHOLOGIJA USTVARJALNOSTIpod vodstvom Vladimira Miloševića i Tomija Janežiča pri Studiju za istraživanje umjetnosti glume(Studio za raziskavo umetnosti igre), Slovenija.

NA VRH