Ivor Martinić

Ivor Martinić

Ivor Martinić

Ivor Martinić

Rođen 1984. godine u Splitu. Apsolvent je dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti.

Za dramu Jednostavno: (nesretni) 2005. dobio nagradu Marin Držić Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Za dramu Ovdje piše naslov drame o Anti dobio nagradu Fabriqué en Croatie društva REZ. Drama je izvedena na hrvatskom radiju u režiji Mislava Brečića, te je koncertno izvedena na međunarodnoj dramskoj koloniji centra ITI u režiji Renea Medvešeka, te na 15. Eco Heritage Task Force međunarodnoj koloniji u režiji Slavena Špišića. Drama je prevedena na francuski i engleski, a predstavljena je i na svjetskom festivalu mladih dramskih pisaca World Interplay 2007. u Australiji.

2007. jednominutne radio drame Povratak i Prošlost režirao Mislav Brečić, a radio dramu Bez naslova 2008. režirala Jasna Mesarić.

Kratka drama Just Because of the Umbrella uvrštena je u glavni program festivala Short&Sweet u Sydneyu u režiji James Baliana 2008.

Kao dramaturg radio na predstavama: Sramota, red: Saša Božić (ZKM/k.o/EUROKAZ) i Kuća lutaka/Zmija mladoženja, red: Anja Maksić Japundžić (LAB&TD/ADU)

Vrlo često surađuje sa učilištem ZKM-a, te kao zadnje supotpisuje dramatizaciju romana Zabranjena vrata Zlatka Krilića u režiji Grozdane Lajić.

Drame: Jednostavno: (nesretni) (2005.), Ovdje piše naslov drame o Anti (2006.), Časna sestra, Dječak i ostali prolaznici (2006.), Drama o Mirjani i ovima oko nje (2007.)

NA VRH