Ivan Šimatović

Ivan Šimatović

Ivan Šimatović

Ivan Šimatović

Rođen u Zagrebu 1992. godine, a živio i odrastao u Karlovcu.

Krenuvši u osnovnu školu, paralelno je upisao i osnovnu glazbenu školu u Karlovcu gdje je svirao harmoniku.  Nakon završene osnovne glazbene škole, upisuje srednju glazbenu školu,  teoretski smjer.  Paralelno upisuje i smjer solo pjevanja u klasi prof. Ante Tončija Petkovića.

Na regionalnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa u Sisku 2009. g. i Samoboru 2011. g. osvojio je prvu nagradu u prvoj kategoriji.  Na državnom natjecanju u Dubrovniku 2011. g. osvojio je drugu nagradu u prvoj kategoriji.  Te iste godine maturirao je ekonomiju i teoriju glazbe i upisuje Ekonomski fakultet.

Godine 2013. na regionalnom natjecanju solo pjevača u Varaždinu osvojio je prvu nagradu u drugoj kategoriji, a te iste godine na državnom natjecanju u Dubrovniku osvaja treću nagradu u drugoj kategoriji. Upisuje Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu. Student je druge godine integriranog studija solo pjevanja u klasi doc. Giorgia Suriana.  Sudjelovao je na seminarima solo pjevanja Marvina Keenzea i Filipe La.

Član je klape "Voneti"  iz Karlovca sa kojom nastupa na mnogim smotrama i natjecanjima, te su uključeni u međunarodni projekt europske unije " Cjeloživotna emocija- učenje kroz glazbu"  zajedno sa partnerima iz Kutine, Latvije i Walesa.

Redovito sudjeluje na produkcijama i smotrama pjevača i studentskim projektima Muzičke akademije. Utjelovio je Figara u Le nozze di Figaro W.A.Mozarta u gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu te na završnoj večeri 16. Vukovarskog festivala komorne glazbe.  Kao član zbora MA nastupa u Redipugli (Italija) u izvedbi Verdi Requiema povodom 100. obljetnice početka Prvog svjetskog rata pod dirigentskom palicom Riccarda Mutija (2014.).

Ivan je i student treće godine Ekonomskog fakulteta. Ovogodišnji je stipendist Zaklade Mateo Katunić.

 

 

 

 

NA VRH