Igor Vlajnić

Igor Vlajnić

Igor Vlajnić

Igor Vlajnić

Rođen je 1984. godine u Osijeku.

Studij dirigiranja završava 2004. godine na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu u klasi maestra Miroslava Homena.

Baveći se i pedagoškim radom, započinje dirigentsku karijeru sudjelujući u raznim projektima kao korepetitor, asistent te dirigent.

Godine 2006. postaje dirigent i zborovođa opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci gdje je zaposlen i danas.

Osim u Rijeci, gostuje i u opernim kućama u Osijeku i Sarajevu (BiH).

Od 2005. godine član je asocijacije "Melody as a dialog among civilisation" pri UNESCO-u u Parizu s kojom ostvaruje cijeli niz koncerata u Francuskoj, SAD-u, Nigeriji, Kubi i Kini.

Godine 2008. dobiva medalju "Mladi Mozart" za ukupni doprinos promicanju dijaloga među narodima te postaje ambasador navedene asocijacije. 

Nastupao je s raznim ansamblima, zborovima i orkestrima od kojih valja izdvojiti orkestar i zbor opere HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, orkestar opere HNK u Osijeku, Riječku filharmoniju, Prašku filharmoniju, Kubansku nacionalnu filharmoniju, orkestar St. Luke's iz New Yorka, Szenshen orkestar i Hangzhou filharmoniju iz Kine, narodni orkestar iz Nigerije te orkestar tradicionalnih instrumenata "Melody" asocijacije iz Pariza. Dirigirao je prigodom važnih događaja i obljetnica kao što su 60. Obljetnica UNESCO-a, UNESCO-va proslava međunarodnog dana žena 2006., 60. Obljetnica prvog leta u svemir, 16. Azijske igre u Guangzhou (Kina) te otvorenje Festivala za zaštitu vode u Hangzhou (Kina).

Osim u Hrvatskoj nastupao je u Srbiji, Sloveniji, Italiji, BiH, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Izraelu, Kini, Bugarskoj, Makedoniji, Portugalu, Španjolskoj, Poljskoj, Češkoj, SAD-u, Nigeriji i Kubi. 

Operni repertoar uključuje opere: "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana pl. Zajca, "Ero s onoga svijeta" Jakova Gotovca, "Traviata" i "Aida" G. Verdija, "Lucia di Lamermoor" G. Donizettija, "L'italiana in Algeri" G.Rossinija, "Čarobna frula" W.A.Mozarta, "I Pagliacci" R.Leoncavalla, "Casanova u Istri" Alfija Kabilja, "Pčelica Maja" B.Bjelinskog te "Šuma Striborova" I. J. Skendera. Osim opere glazbeno je vodio i drame "Amadeus" i "Gospoda Glembajevi", operetu "Pariški život" J. Offenbacha, mjuzikle "Guslač na krovu" i "Nunsense", "Operu za tri groša", te kantate "Carmina burana" i "Okovani Galileo". Od baletnog repertoara ističu se "Orašar" P. I. Čajkovskog, "Penelopa", "Pjesma nad pjesmama", "Diskretni šarm buržoazije", "La Valse", "Astro balet" A. Kaisera i drugi. 

Osim navedenog uspješno ostvaruje nastupe sa profesionalnim i amaterskim zborovima od kojih se ističu koncerti sa zborom opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci te mješovitim pjevačkim zborovima "Zvijezda Danica" iz Kraljevice te "Jeka Primorja" iz Rijeke s kojim 2013. godine osvaja zapaženi rezultat na međunarodnom natjecanju zborova u Bugarskoj.

Od 2005. godine djeluje i kao orguljaš Svetišta Majke Božje Trsatske, a usavršavanje nastavlja i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na odsjeku za solo pjevanje.

Igoru je rad na opereti "Momci na brod" prva suradnja s kazalištem Mala scena.

NA VRH