Filip Sever

Filip Sever

Filip Sever

Filip Sever, bas, rođen je 1988. u Zagrebu.
    Od 2006. do 2010. pohađa Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u klasi Bojana Pogrmilovića.
    Od 2010. do 2012. obrazuje se na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi Martine Gojčete Silić i pjeva u opernom zboru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
    2011. nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski i u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u ulozi Zuñige u operi Carmen Georgesa Bizeta (koprodukcija Sveučilišta u Zagrebu), pod ravnanjem Mladena Tarbuka i u režiji Krešimira Dolenčića.
    2012. nastupa u kantati Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu Josipa Magdića te u Requiemu u d-molu W. A. Mozarta, pod ravnanjem Igora Tatarevića.
    2013. sudjeluje na VI. Međunarodnom natjecanju Festivala ArteinCanto (Basciano, Italija), gdje osvaja ulogu Masetta u operi Don Giovanni W. A. Mozarta, koju izvodi pod ravnanjem Massimiliana Caporalea i u režiji Enrica de Fea.
    2014. nastupa u Velikoj misi u c-molu W. A. Mozarta, pod ravnanjem Igora Tatarevića, nastavlja učenje sa Stojanom Stojanovim Gančevim te osvaja prvu nagradu na XII. Međunarodnom pjevačkom natjecanju "Lazar Jovanović" u Beogradu.
    2015. debitira u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku kao Cesare Angelotti u operi Tosca Giacoma Puccinija, pod ravnanjem Filipa Pavišića i u režiji Ozrena Prohića te nastupa u Puli i Poreču u Magnificatu u d-duru J. S. Bacha, pod ravnanjem Domenika Briškog.
    2016. nastavlja učenje sa Vitomirom Marofom i debitira u Mađarskoj državnoj operi u Budimpešti kao Gašpar Alapić u operi Nikola Šubić Zrinjski Ivana Zajca, pod ravnanjem Mladena Tutavca i u režiji Nine Kleflin.

NA VRH