Ena Lešić (1)

Ena Lešić (1)

Ena Lešić

Ena Lešić (1)

(Rijeka, 1996.)

Nakon završene osnovne glazbene škole (klavir) upisuje teorijski smjer, a godinu dana kasnije i solo pjevanje. Trenutno pohađa IV. razred  solo pjevanja u klasi prof. Ingrid Haller u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci te I. godinu solo pjevanja na Muzičkoj  akademiji u Puli u klasi prof. Dunje Vejzović.

Dobitnica je III nagrade na 50. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe – Komorni sastavi 2012., II nagrade na 51. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa - Regionalno natjecanje u Splitu 2013., II nagrade na 19. međunarodnom natjecanju mladih glazbenika "Daleki akordi" 2014., II nagrade u III. kategoriji na 53. hrvatskom natjecanju učenika glazbe i plesa – Regionalno natjecanje 2015.

Od malena nastupa u nekoliko opera u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u kojima su sudjelovala djeca i za to je dobila Ponosnicu kazališta. U 2013. godini s još dvoje učenika te profesoricama promovirala je Zajčeve vokalize u foajeu istoimenog kazališta.

Članica je zbora Schola Cantorum od 2012. a Vokalno instrumentalnog sastava Intermezzo od 2014. godine sa kojima je ostvarila niz solo nastupa. Kao pridružena članica zbora HNK Ivana pl. Zajca nastupa u više projekata.

Trenutno sudjeluje u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i Studia Maraton "Sušak, Sušak" čija premijera je održana 12. 09. 2015. te u projektu Male scene "Amelija ide na ples".

Usavršavala se kod domaćih i stranih pedagoga (Gerhard Zellera, Martine Gojčeta – Silić). 2015. godine pohađala je masterclass prof. Dunje Vejzović na Rabu.

 

NA VRH