Emina Kušan

Emina Kušan

Emina Kušan

Emina Kušan

Emina Kušan rođena je 1977. godine u Zagrebu. Magistrirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Dugogodišnja je asistentica i suradnica kostimografkinje Dženise Pecotić s kojom je radila na mnogim baletnim predstavama; Labuđe jezero Petra Iljiča Čajkovskog, Pjesme ljubavi i smrti Gustava Mahlera - Milka Šparembleka, Coppélia na Montmartreu Léa Delibesa - Yourija Vàmosa, Tramvaj zvan čežnja Mladena Tarbuka - Dinka Bogdanića, Maestro Borisa Papandopula - Nedjeljka Fabrija - Ljiljane Gvozdenović u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i druge.

Surađivala i u televizijskim serijama, a samostalno je napravila kostimografiju za predstave Pasijans - Iztoka Kovača,  Chronostatis - Snježane Abramović,  Blink - Martine Pisani,  i  UTF8 - Sahara Azimija  u Zagrebačkom plesnom ansamblu, Pitanje časti - Franke Perković,  Kristalna kocka Vedrine Sisak, te supotpisala (s Dženisom Pecotić) kostimografiju na baletu Dama s Kamelijama u HNK Zagreb , Vanda u Maloj sceni, (samoća)... IPAK SAN - Ljiljane Gvozdenović u HNK Zagreb, Varijacije u F.ado molu Huga Viere HNK Zagreb, Don Quijote HNK Zagreb. Napravila je kostimografiju za tri dugometražna filma - Koko i  duhovi, Zagonetni dječak i Ljubav ili smrt, te za kratki igrani film Zajedno.

Od 2009. je članica ULUPUH-a, a od 2013. HZSU.

U suradnji s Dženisom Pecotić i u režiji Snježane Banović radila je na predstavama "Debela", "Vanda", "Ovca za cijeli život", a opereta "Momci na brod", četvrta je suradnja s Malom scenom.

 

NA VRH