Dina Vukelić

Dina Vukelić

Dina Vukelić

Dina Vukelić

Dina Vukelić rođena je u Zagrebu gdje je godine 2015. završila dramaturgiju smjera dramskog i filmskog pisma na Akademiji dramske umjetnosti te komparativnu književnost i lingvistiku na Filozofskom fakultetu, a godine 2017. upisuje Doktorski studij znanosti o književnosti, teatrologije i dramatologije, filmologije, muzikologije i studija kulture na Filozofskom fakultetu.

Kao dramaturginja surađivala je sa Zagrebačkim kazalištem mladih, Kazalištem Mala scena, Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, a od godine 2018. angažirana je kao vanjska suradnica – dramaturginja Satiričkoga Kazališta Kerempuh.

Na Trećem programu Hrvatskog radija izvode joj se dramske adaptacije, kratke dramske forme, kratka proza i autorski dramski tekstovi One male stvari nakon polusna i Obična u režiji Stephanie Jamnicky, a njezin dramski tekst Dnevna doza mazohizma godine 2017. ušao je u užu selekciju Hartefaktova natječaja za najbolji angažirani dramski tekst.

Pisala je igrane, dokumentarne, televizijske scenarije te scenarije za animirane filmove, kao i teorijske radove i eseje o filmu i kazalištu. Kao scenaristica i recenzentica, surađivala je s nekoliko produkcijskih kuća i s Dječjim programom Hrvatske radiotelevizije te je autorica dvaju kratkih igranih scenarija za filmove Točka zarez redatelja Gorana Ribarića i Ne pričamo o vama nego o djeci redatelja Luke Rukavine koji je prikazan na više hrvatskih i inozemnih festivala.

Bavi se i filmskom edukacijom te je surađivala na projektu Sedmi kontinent udruge Djeca susreću umjetnost i na Animafestu u sklopu kojih je vodila filmske radionice.

Godine 2015. bila je stipendistica regionalnog programa ContentLAB&Factory za razvoj scenarija televizijskih serije. Članica je Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID).

NA VRH