David Šeb

David Šeb

David Šeb

David Šeb

David Šeb rođen je 25.7.1990. u Zagrebu.

Solopjevačku karijeru započeo je u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u klasi mr. art Kristine Beck-Kukavčić gdje je 2012.g i maturirao.

Također je maturirao i u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Zagrebu.

Tijekom školovanja ostvario je mnogo zapaženih nastupa poput Svečanog dana škole i Smotre pjevačkog odsjeka Muzičke akademije u Hrvatskom glazbenom zavodu, nastup u Hrvatskom društvu skladatelja, 100. obljetnica rođenja Ivane Lang u Muzeju Mimara, gostovanja u Osijeku itd.

S Operom b.b., a pod ravnanjem mo. Kranjčevića, ostvaruje ulogu Nortona u Rossinijevoj operi "La cambiale di matrimonio"u režiji Snježane Banović.

2014. godine nastupa kao solist u oratoriju "Jezušev križni put" Josipa Magdića u sklopu Pasionske baštine.

Na Regionalnom natjecanju iz solo pjevanja u organizaciji HDGPP-a 2011. osvojio je 1. nagradu, a na Državnom natjecanju 3. nagradu.

Na IV. Međunarodnom natjecanju solo pjevača "Bruna Špiler" u Herceg Novom osvaja 2. nagradu.

Usavršavao se na seminarima Kristine Beck-Kukavčić, Gerharda Zellera, Herve Niqueta te je uspješno položio audicije za aktivno sudjelovanje na masterclassovima Helene Lazarske i Scott McCoya .

2012. upisuje studij pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi red.prof. Vlatke Oršanić gdje je trenutačno student 2. godine integralnog studija.

U akademskoj godini 2013. / 2014. David je bio stipendist zaklade "Mateo Katulić".

Davidu je uloga u opereti "Momci na brod" prva suradnja s kazalištem Mala scena.

NA VRH