Antonia Dunjko

Antonia Dunjko

Antonia Dunjko

Antonia Dunjko

Antonia Dunjko, sopran

Rođena je 4.12.1992.g u Varaždinu. Nakon završene osnovne glazbene škole na predmetu flauta pjevanje uči u Glazbenoj školi Pavla Markovca u klasi mr.art. Nataša Šurina. Maturirala je u II.gimnaziji Zagreb.

Sudjelovala je u brojnim masterclassovima među kojima valja istaknuti: Helena Lazarska, Annemarie i Gerhard Zeller, Lidija Horvat Dunjko, Kristina Beck Kukavčić, Scott McCoy, Dunja Vejzović, Silvano Zabeo, Herve Niquet, Mathias Behrends…
Trenutno je studentica 3.g pjevanja u klasi red.prof. Lidija Horvat Dunjko

NATJECANJA:

*Dobitnica je 1.nagrade na Državnom natjecanju komorne glazbe u Opatiji 2008. i 2011.g.
*2009.g i 2010. g bila je finalist međunarodnog natjecanja "Lions grand prix" u Rijeci na kojem 2012.g osvaja drugo mjesto. 
*Također 2011.g osvaja 1.nagradu na Međunarodnom natjecanju pjevača "Lazar Jovanović" u Beogradu. 
*Pobjednica je Međunarodnog takmičenja solopjevača "Bruna Špiler " u Crnoj Gori 2012.g u kategoriji opernih dueta (sa maksimalnim brojem bodova), a u I.kategoriji također dobiva 1.nagradu.
*2011.g osvojila je prvu nagradu u II.kategoriji na Državnom natjecanju iz pjevanja u Dubrovniku.
*Na 51. Državnom natjecanju pjevača u Dubrovniku osvojila je apsolutnu prvu nagradu u IV.kategoriji te je nastupila na Završnom koncertu u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku.
*Apsolutna je pobjednica Prvog međunarodnog natjecanja za glas i orgulje Heferer 2012.g.te je nagrađena koncertom u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

*Pobijedila na Međunarodnom natjecanju pjevača "Iuventus canti" u Slovačkoj u IV.kategoriji u svibnju 2014.

NASTUPI:

Kao osmogodisnjakinja nastupila je u HNK Zagreb kao najmlađi brat u operi Patnje mladog Werthera, 2008.g s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u Dubrovniku, te na Lubeničkim glazbenim večerima.

Nastupila je na mnogim "Koncertima izvsnosti" kao jedna od mladih prvonagrađenih nada (Varaždin, Zagreb,Opatija..) .


2009. pjevala je ulogu glasa duha (Voice) uz Zlatomiru Nikolovu, pod ravnanjem mo. Vladimira Kranjčevića u operi "Medium" G.Menottija s komornom "Operom b.b" u Zagrebu i Beogradu (Kazalište Madlenianum).

U sklopu Operne škole "Mirula"pod vodstvom red.prof Lidije Horvat Dunjko istaknula se u mnogim ulogama kao što su: W.A. Mozart "Bastien i Bastienna" (Zagreb,Brač). G.F.Handel - oratorij "Susanna" kao služavka i Daniel. 2011.g tumači Papagenu a 2012. Paminu u Mozartovoj Čarobnoj fruli. 2012.g pjeva Despinu u operi Cosi fan tutte W.A.Mozarta. 

U studenom 2012. nastupila je kao solist u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski sa Simfonijskim orkestrom MA pod ravnanjem mo. Mladena Tarbuka u projektu "Od Ljubavi i zlobe do Maršala".


2013.g ostvaruje naslovnu ulogu Slavuja u operi "Slavuj" Igora Stravinskog, također u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski uz Simfonijski orkestar MA. Projekt je nagrađen specijalnom Rektorovom nagradom.


U listopadu 2013.g sa Samoborskim gudačima pod ravnanjem Jasenke Ostojić sudjeluje kao solist na zatvaranju 38.Samoborskih glazbenih jeseni izvodeći Haydnov Stabat mater.


Uz Simfonijski orkestar MA pod ravnanjem mo.Mladena Tarbuka izvodi Mozartovu koncertnu ariju.


U suradnji sa Zagrebačkim orkestrom mladih održava koncerte pod nazivom "Mozart u vrtu", a zajedno su izveli i Mozartovu Veliku c-mol misu  (1.sopran) u  Zagrebačkoj i Đakovačkoj katedrali u travnju 2014.g.


Sudjelovala je u nizu koncerata "Verdi gala" u sklopu ciklusa Virtuoso (Velika Gorica, Sisak,Zagreb).U istom ciklusu izvodi sa baroknim orkestrom kompletnu Bachovu kantatu "Weichet nur betrubte Schatten".


U studenom 2013. dobiva ulogu Amora u Gluckovoj operi "Orfej i Euridika". Predstava je izvedena 30. ožujka 2014. u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski pod ravnanjem mo.Mladena Tarbuka.


2013.g nominirana je za "Pjevača godine" u ciklusu Molto cantabile u suradnji sa Koncertnom direkcijom.


U 12.mj 2013.g ostvarila je nekoliko koncerata u inozemstvu; među njima su i Dani Hrvatske glazbe u Beču (Haydn-saal).


U travnju 2014. izvodi Mozartovu Veliku c-mol misu u Splitu sa orkestrom Camerata Split pod ravnanjem mo. Ivana Huta.

U suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i mo. Leopoldom Hagerom kao solist izvodi Mozartovu Misu brevis u B duru te Mendelssohnov Lobgesang u Velikoj dvorani Vatroslav Lisinski u listopadu 2014.g.

U prosincu 2014. pjevat će ulogu Eme u Zajčevoj opereti "Momci na brod" u suradnji sa Muzičkom akademijom i Malom scenom u Zagrebu.


Za dosadasnja postignuća u ak.godini 2012./2013. nagrađena je Dekanovom nagradom.

Antoniji je uloga u opereti "Momci na brod" prva suradnja s kazalištem Mala scena.

NA VRH