Antea Poljak

Antea Poljak

Antea Poljak

Antea Poljak

rođena je u Zagrebu 6.7.1994. Završava III. Opću gimnaziju i srednju glazbenu školu Elly Bašić u Zagrebu s odličnim uspjehom. S trinaest godina upisuje srednju glazbenu školu, smjer glazbene teorije. Paralelno s gimnazijom pohađa glazbenu školu te 2010. godine upisuje solo pjevanje u klasi profesorice Dubravke Krušelj Jurković. Glazbenu teoriju maturirala je kao najbolja učenica generacije dobivši nagradu „Olga Pavičić“. Dvije godine kasnije maturira solo pjevanje.

Kao članica zbora Čarobna frula sudjelovala je na brojnim natjecanjima i zborskim olimpijadama  diljem svijeta ( Kina, Mađarska, Španjolska, Francuska, Njemačka, Italija) osvojivši brojne nagrade, srebrne i zlatne diplome.

Godine 2013. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu. Trenutno je studentica treće godine glazbene pedagogije. Godinu dana kasnije upisuje predgodinu studija solo pjevanja u Grazu na Kunst Universitätu u klasi profesorice Elisabeth Batrice.

Na regionalnom natjecanju u Varaždinu osvaja 2. Nagradu, te na međunarodnim natjecanjima 2014. i 2015. godine u Herceg Novom i Osijeku osvaja 1. i 2. Nagradu. Više puta nastupala je u Klovićevim dvorima u sklopu humanitarnih koncerata za Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ te brojnim koncertima humanitarnog karaktera.

Paralelno uz studij radi kao muzikoterapeut u rehabilitacijskom centru Egida u Zagrebu, te  kao vokalni pedagog pomaže u radu crkvenim i amaterskim zborovima.

Tečno priča engleski i njemački jezik. Bila je dobitnica stipendije grada Zagreba.

NA VRH